fbpx

Telegraph: Британците ще могат да почиват в Европа от 4 юли, обсъждат въздушни мостове

Британските летовници могат да се насладят на почивки в чужбина от 4 юли по планове, изготвени от правителството. Това съобщи английската медия Telegraph, позовавайки се на източник от правителството.

Очаква се премиерът Борис Джонсън да обяви на 29 юни, че са постигнати споразумения за така наречените въздушни мостове с „малък брой“ страни с ниски нива на коронавирус. Това би позволило на пътуващите да почиват в определени дестинации, без да се налага да се самоизолират при завръщането си във Великобритания.

Хората ще трябва да спазват правилата за социално дистанциране в дестинацията, която са избрали за почивка, което означава, че страните със сходни ограничения с Обединеното кралство вероятно ще бъдат “първи на опашката” за взъдушен мост.

Министрите искат да поставят въздушни мостове към държави, които са „най-изгодни“ за икономиката на Обединеното кралство, които вероятно ще включват популярни дестинации като Франция, Испания, Гърция и Португалия, според източниците на правителството.

Източник каза пред английския „Telegraph“: „Планът е да се обяви малък брой въздушни мостове на 29 юни, макар че той ще влезе в сила до 4 юли. Очевидно това ще зависи от фактори като научните съвети и нивото на Covid инфекции по това време. Министерството на външните работи също ще трябва да промени съветите си за пътуване преди това“

Външното министерство продължава да съветва пътуванията, които не са от първа необходимост да не се предприемат.

Малко по-късно новината бе потвърдена и от BBC.

Източник: telegraph.co.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]