fbpx

Търговският директор на TUI UK: Търсенето от преди кризата ще се върне през 2022 година

Говорейки по време на виртуална сесия на WTM (World Travel Market), Ричард Софер, директор за търговско и бизнес развитие на TUI Великобритания и Ирландия заяви, че постоянната промяна на съобщенията от правителството е причинила големи проблеми.

„Решение, взето в понеделник, много бързо, може да се наложи да отмените във вторник. Пример е краткото отваряне на Канарските острови. Успяхме да върнем полетите два дни по-късно, след това само 10 дни по-късно всичко отново се върна в изходна позиция и дестинацията бе затворена. Това означава, че непрекъснато се налага да се взимат бързи решения.”

Софер казва, че TUI е работил, за да гарантира режима на здраве и безопасност на своите полети и в хотелите си, което е особено важно за по-възрастните клиенти, които традиционно пътуват през зимата.

„Има някои предизвикателства за части от този пазар. Потенциално това може да бъде възстановено само с ваксина или по-строг режим на тестване и мисля, че за съжаление правителството беше твърде бавно, за да прокара това напред за индустрията.”

Софер каза, че резервациите за следващата година са „положителни“. Той каза, че клиентите се интересуват и резервират настаняване от по-висок клас, ол инклузив и с по-голяма продължителност. Въпреки това, търговският директор на TUI Великобритания сподели, че очаква търсенето за пътувания да се възстанови до нивата преди кризата, през 2022 година.

Лиза Фицел, директор на Elegant Resorts, великобритански туроператор, специлизиран в продажбите на луксозни почивки прогнозира, че “луксозното плажуване” ще доминира в продажбите през първите три четвърти на следващата година, като по поръчка ще отнеме повече време, за да се възстанови. Тя каза, че проучване през юли с процент на отговор 60% установи, че 85% биха похарчили същата сума или повече за почивка.

Софер добави, че круизите се продават добре и прогнозира, че забраната за външното министерство скоро ще бъде отменена. „Мисля, че се приближаваме много, много близо до това и се надявам, когато излезем от това заключване възстановяването да започне.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]