fbpx

Търговският директор на Thomas Cook: Знам, че възраждането може да върне някои лоши спомени

“Същият този период през миналата година (септември) беше най-трудният в кариерата ми. След новината в ранните сутрешни часове, че плана за спасяване на бизнеса на Thomas Cook се е провалил, повечето от британските фирми бяха поставени в ликвидация. Сутринта на 23 септември бях един от редицата висши ръководители на бизнеса в Обединеното кралство, които трябваше да споделят опустошителните новини с колеги, а именно, че вече нямат работа.”

Това сподели бившия директор по продажби, електронна търговия и маркетинг Фил Гарднър на фалиралия Thomas Cook. Сега Гарднър заема същата позиция, но в новия собственик на онлайн туристическата агенция, компанията Fosun.

“Трябваше да кажа на 195 души, че времето им с Thomas Cook е приключило. Сигурен съм, че много от вас, четейки това, имат свои собствени спомени от онзи ден. След една година този спомен за мен, както за толкова много от вас, е все още жив. Знам, че когато говоря с някои, те искат да го забравят, други искат да се съберат със стари приятели и бивши колеги и да си припомнят добрите времена. Знам, че това, което направи Томас Кук специален и толкова важен за много от нас в туристическата индустрия е, че беше изпълнен с хора, които се интересуваха дълбоко от бизнеса и клиентите му. Когато се появи шансът да се възстанови марката и да се изгради нов Thomas Cook, който има същия дух на велики хора и грижа за клиентите като стария, но със свободата и ресурсите да направи някои големи промени, не можах да устоя. Малък екип от бивши служители искаше да намери подходящия инвеститор, за да превърне мечтата ни за възстановяване на нов бизнес в реалност. И във Fosun намерихме перфектния партньор.”

“Днес, благодарение на неговата подкрепа и инвестиции, ние управляваме ваканционна компания, наречена Thomas Cook, която споделя колкото може повече със стария бизнес, но го прави по модерен и цифров начин. Нищо, което казвам, не може да облекчи болката от онзи ден – особено за онези хора, които са загубили работата си. Една година по-късно животът все още е труден за много хора и знам, че новината за повторното стартиране на Thomas Cook може да върне някои трудни спомени. Екипът тук в новия Thomas Cook – много от които работеха в стария бизнес, е толкова горд да носи слънчевото сърце, както всички останали в миналото. И въпреки че сега сме малки, имаме големи амбиции да израстваме и да продължим развитието си. В сряда, 16 септември, същият екип, който имаше трудната задача да изключи thomascook.com след потвърждаването на ликвидацията, го включи отново, за да извести ново начало. Гордостта беше осезаема и сълзите този път бяха радостни.”

Фил Гарднър- главен търговски директор в Thomas Cook

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]