fbpx

Световният съвет по туризъм възстановява доверието с “Насоки за застраховане”

Световният съвет за туризъм (WTTC) представи своите “Насоки за застраховане” (Insurance Guidelines), за да възстанови доверието на потребителите в световен мащаб и да спомогне за насърчаването на завръщането на пътуванията. Насоките са предназначени да осигурят връщането на безопасно, здравословно и отговорно пътуване и да гарантират, че застрахователният сектор е годен да работи за пътниците в „новото нормално“ на света COVID-19.

Застраховката е жизненоважна част от пътуването и туризма, осигурява спокойствие и намаляване на риска за потребителите, доставчиците и организациите в сектора. Тези нови насоки бяха съставени въз основа на приноса на водещи компании, много от които си партнираха с надеждни експерти в областта на общественото здравеопазване и правителствата в подкрепа на безопасни, здравословни и отговорни пътувания.

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, заяви: „Застраховането е жизненоважно за пътниците, за да имат спокойствие и увереност да пътуват и сега е по-важно от всякога. Ние работим в тясно сътрудничество с ключови участници в отрасъла на застраховките за пътуване, за да направим препоръки и гарантираме, че отделните пътници, групи и организации могат да се чувстват достатъчно сигурни и уверени да пътуват. Мерките, посочени в нашите Насоки за застраховане, трябва да помогнат на застрахователните компании да създават продукти, които съдържат всички необходими обстоятелства, предлагат успокоение, за да се даде възможност на пътуванията да се възобновят в онези страни, които са облекчили граничния си контрол и ограниченията за пътуване.“

WTTC раздели новите насоки на четири стълба, включително оперативна подготовка и подготовка на служителите; осигуряване на безопасно преживяване; възстановяване на доверието и увереността; иновация; и прилагане на политики за разрешаване.

Акцентите на обявените днес препоръки включват:

  • Всички организации да предоставят на застрахователите планове за управление на риска, включително как целят да се борят с COVID-19
  • Организациите да се уверят, че техните планове са задълбочени, практични и лесни за следване
  • Целият персонал да бъде информиран за предприетите защитни мерки, които включват застрахователни продукти, които ще ги покриват
  • Уверете се, че има по-добра информираност за условията и ограниченията за покритие на застрахователните полици
  • Застрахователите да осигурят минимална база за задължително покритие за рискове, породени от COVID-19
  • Информирайте туристите, които не са запознати с риска, на който биха могли да бъдат изложени и какво покритие да търсят.

WTTC наскоро представи своите протоколи за безопасно пътуване за гостоприемство, търговия на дребно, летища, авиокомпании, туроператори, конферентни центрове, срещи и събития, които бяха широко одобрени и подкрепени от водещи изпълнителни директори и бизнес лидери в световен мащаб.

Според доклада на икономическото въздействие на WTTC за 2020 г., през 2019 г. „Пътуване и туризъм“ е бил отговорен за едно на всеки 10 работни места (общо 330 милиона), като е направил 10,3% принос към световния БВП.

Източник: wttc.org

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]