fbpx

Световният съвет по туризъм възстановява доверието с „Насоки за застраховане“

Световният съвет за туризъм (WTTC) представи своите „Насоки за застраховане“ (Insurance Guidelines), за да възстанови доверието на потребителите в световен мащаб и да спомогне за насърчаването на завръщането на пътуванията. Насоките са предназначени да осигурят връщането на безопасно, здравословно и отговорно пътуване и да гарантират, че застрахователният сектор е годен да работи за пътниците в „новото нормално“ на света COVID-19.

Застраховката е жизненоважна част от пътуването и туризма, осигурява спокойствие и намаляване на риска за потребителите, доставчиците и организациите в сектора. Тези нови насоки бяха съставени въз основа на приноса на водещи компании, много от които си партнираха с надеждни експерти в областта на общественото здравеопазване и правителствата в подкрепа на безопасни, здравословни и отговорни пътувания.

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, заяви: „Застраховането е жизненоважно за пътниците, за да имат спокойствие и увереност да пътуват и сега е по-важно от всякога. Ние работим в тясно сътрудничество с ключови участници в отрасъла на застраховките за пътуване, за да направим препоръки и гарантираме, че отделните пътници, групи и организации могат да се чувстват достатъчно сигурни и уверени да пътуват. Мерките, посочени в нашите Насоки за застраховане, трябва да помогнат на застрахователните компании да създават продукти, които съдържат всички необходими обстоятелства, предлагат успокоение, за да се даде възможност на пътуванията да се възобновят в онези страни, които са облекчили граничния си контрол и ограниченията за пътуване.“

WTTC раздели новите насоки на четири стълба, включително оперативна подготовка и подготовка на служителите; осигуряване на безопасно преживяване; възстановяване на доверието и увереността; иновация; и прилагане на политики за разрешаване.

Акцентите на обявените днес препоръки включват:

  • Всички организации да предоставят на застрахователите планове за управление на риска, включително как целят да се борят с COVID-19
  • Организациите да се уверят, че техните планове са задълбочени, практични и лесни за следване
  • Целият персонал да бъде информиран за предприетите защитни мерки, които включват застрахователни продукти, които ще ги покриват
  • Уверете се, че има по-добра информираност за условията и ограниченията за покритие на застрахователните полици
  • Застрахователите да осигурят минимална база за задължително покритие за рискове, породени от COVID-19
  • Информирайте туристите, които не са запознати с риска, на който биха могли да бъдат изложени и какво покритие да търсят.

WTTC наскоро представи своите протоколи за безопасно пътуване за гостоприемство, търговия на дребно, летища, авиокомпании, туроператори, конферентни центрове, срещи и събития, които бяха широко одобрени и подкрепени от водещи изпълнителни директори и бизнес лидери в световен мащаб.

Според доклада на икономическото въздействие на WTTC за 2020 г., през 2019 г. „Пътуване и туризъм“ е бил отговорен за едно на всеки 10 работни места (общо 330 милиона), като е направил 10,3% принос към световния БВП.

Източник: wttc.org

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.