fbpx

Световният съвет по туризъм: Пандемията на COVID-19 може да засегне до 50 милиона работни места в бранша

Световният съвет за туризъм и пътувания (World Travel and Tourism Council- WTTC) твърди, че до 50 милиона работни места в сектора са изложени на риск поради глобалната пандемия COVID-19. Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, заяви: „Данните на WTTC показват голямото въздействие върху сектора на пътуванията и туризма на COVID-19, като сега се предполага, че до 50 милиона работни места са изложени на риск в сектора в световен мащаб. Когато настъпи моментът, WTTC и глобалният частен сектор ще бъдат готови да помогнат и подкрепят правителствата и страните да се възстановят”.

Последните данни от WTTC, които представляват частния сектор за туризъм и пътувания в световен мащаб, показват, че пътуванията могат да бъдат неблагоприятно засегнати до 25 на сто през 2020 г. Това е еквивалентно на загуба от три месеца от годината. Това би могло да доведе до съответно намаляване на работните места между 12 и 14 на сто. „Избухването на COVID-19 очевидно представлява значителна заплаха за индустрията като цяло, за заетите в нея и желаещите да продължат да пътуват. Пътуването и туризмът имат силата да преодолеят това предизвикателство и ще излязат по-силни и здрави, като предприемат всички необходими мерки за справяне с COVID-19 и разбираемата несигурност, която го заобикаля.“, завършва Гевара.

След обширни консултации с други организации за, WTTC също призовава да се предприемат редица мерки, за да се даде възможност за бързо възстановяване на сектора, след като COVID-19 е под контрол.

Източник: World Travel and Tourism Council

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]