fbpx

Световният съвет по туризъм: Пандемията на COVID-19 може да засегне до 50 милиона работни места в бранша

Световният съвет за туризъм и пътувания (World Travel and Tourism Council- WTTC) твърди, че до 50 милиона работни места в сектора са изложени на риск поради глобалната пандемия COVID-19. Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, заяви: „Данните на WTTC показват голямото въздействие върху сектора на пътуванията и туризма на COVID-19, като сега се предполага, че до 50 милиона работни места са изложени на риск в сектора в световен мащаб. Когато настъпи моментът, WTTC и глобалният частен сектор ще бъдат готови да помогнат и подкрепят правителствата и страните да се възстановят“.

Последните данни от WTTC, които представляват частния сектор за туризъм и пътувания в световен мащаб, показват, че пътуванията могат да бъдат неблагоприятно засегнати до 25 на сто през 2020 г. Това е еквивалентно на загуба от три месеца от годината. Това би могло да доведе до съответно намаляване на работните места между 12 и 14 на сто. „Избухването на COVID-19 очевидно представлява значителна заплаха за индустрията като цяло, за заетите в нея и желаещите да продължат да пътуват. Пътуването и туризмът имат силата да преодолеят това предизвикателство и ще излязат по-силни и здрави, като предприемат всички необходими мерки за справяне с COVID-19 и разбираемата несигурност, която го заобикаля.“, завършва Гевара.

След обширни консултации с други организации за, WTTC също призовава да се предприемат редица мерки, за да се даде възможност за бързо възстановяване на сектора, след като COVID-19 е под контрол.

Източник: World Travel and Tourism Council

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.