fbpx

Световният съвет по туризъм обяви условията за възстановяване на сектора

Световният съвет за пътувания и туризъм (WTTC) си партнира с глобалната консултантска компания за управление Oliver Wyman, за да публикува нов доклад, препоръчващ плавно възстановяване на индустрията на туризма по всички нива.

Документът съдържа препоръки, които ще допринесат за по-бързото и безпроблемно възстановяване на туристическия сектор – това е подобряването на настоящите условия за пътуване и интегрирането на нови технологии и приемане на глобални протоколи за безопасност. В допълнение, ангажирането на правителствата с бизнеса е от съществено значение за възстановяване на работните места, възстановяване на доверието на пътниците и подобряване на цялостната устойчивост на сектора.

Експертите идентифицираха четири макро тенденции, които трябва да доведат до възстановяване и по-нататъшно развитие на туристическата индустрия – еволюция на търсенето, повишено внимание към здравето и хигиената, иновации и цифровизация и устойчивост на сектора.

По-конкретно, според доклада, 70% от пътуващите в Северна Америка са заявили, че ще купят билети по време на пандемията, ако промените в резервациите им са безплатни. Освен това повече 92% от потребителите се доверяват на лични здравни и хигиенни съвети, а 69% от пътуващите виждат чистотата като критичен компонент на реакцията на туристическата марка при криза. Освен това се очаква туристите да продължат да обръщат повишено внимание на здравето и хигиената дори след ваксинация срещу Covid-19.

Друга тенденция, която неведнъж е отбелязвана от туристическите експерти, е бързата дигитализация на индустрията. Все повече хора се чувстват в безопасност, когато могат да пътуват, като се възползват максимално от безконтактните си инструменти.

Ето списък с препоръки, предоставени от WTTC:

-необходим е координиран подход за отваряне на международните граници и премахване на ограниченията за пътуване

-важно е да се определят общи стандарти за здраве и безопасност: публичният и частният сектор трябва да действат съгласувано във всички сектори на туристическата индустрия

-индустрията се нуждае от мерки за подкрепа- защита на заплатите и субсидиите, отсрочени плащания на данъци и др

-навременни маркетингови и рекламни кампании

-дигитализация на индустрията, инвестиции в технологии

-въвеждане на цифрови лични карти и паспорти

-осигуряване на устойчивост на индустрията, разработване и осигуряване на стимули за частния сектор да прилага мерки в тази посока

Източник: WTTC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]