fbpx

Световният съвет по туризъм обяви условията за възстановяване на сектора

Световният съвет за пътувания и туризъм (WTTC) си партнира с глобалната консултантска компания за управление Oliver Wyman, за да публикува нов доклад, препоръчващ плавно възстановяване на индустрията на туризма по всички нива.

Документът съдържа препоръки, които ще допринесат за по-бързото и безпроблемно възстановяване на туристическия сектор – това е подобряването на настоящите условия за пътуване и интегрирането на нови технологии и приемане на глобални протоколи за безопасност. В допълнение, ангажирането на правителствата с бизнеса е от съществено значение за възстановяване на работните места, възстановяване на доверието на пътниците и подобряване на цялостната устойчивост на сектора.

Експертите идентифицираха четири макро тенденции, които трябва да доведат до възстановяване и по-нататъшно развитие на туристическата индустрия – еволюция на търсенето, повишено внимание към здравето и хигиената, иновации и цифровизация и устойчивост на сектора.

По-конкретно, според доклада, 70% от пътуващите в Северна Америка са заявили, че ще купят билети по време на пандемията, ако промените в резервациите им са безплатни. Освен това повече 92% от потребителите се доверяват на лични здравни и хигиенни съвети, а 69% от пътуващите виждат чистотата като критичен компонент на реакцията на туристическата марка при криза. Освен това се очаква туристите да продължат да обръщат повишено внимание на здравето и хигиената дори след ваксинация срещу Covid-19.

Друга тенденция, която неведнъж е отбелязвана от туристическите експерти, е бързата дигитализация на индустрията. Все повече хора се чувстват в безопасност, когато могат да пътуват, като се възползват максимално от безконтактните си инструменти.

Ето списък с препоръки, предоставени от WTTC:

-необходим е координиран подход за отваряне на международните граници и премахване на ограниченията за пътуване

-важно е да се определят общи стандарти за здраве и безопасност: публичният и частният сектор трябва да действат съгласувано във всички сектори на туристическата индустрия

-индустрията се нуждае от мерки за подкрепа- защита на заплатите и субсидиите, отсрочени плащания на данъци и др

-навременни маркетингови и рекламни кампании

-дигитализация на индустрията, инвестиции в технологии

-въвеждане на цифрови лични карти и паспорти

-осигуряване на устойчивост на индустрията, разработване и осигуряване на стимули за частния сектор да прилага мерки в тази посока

Източник: WTTC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.