fbpx

Световната туристическа организация: Накарахме политическите и бизнес лидери да добавят туризма към плановете си

Вече сме почти в края на най-предизвикателната година в историята на туризма. Почти за една нощ пандемията доведе до пълен застой на световната туристическа индустрия. Милиони хора пропуснаха шансовете да изследват различни места и да прегърнат различни култури и обичаи. Въпреки това, в условията на подобен спад, туризмът завършва годината по-единна и решителна от всякога. Кризисният комитет към Световната туристическа организация, създаден през март скоро след обявяването на пандемията, наскоро се събра за последно през 2020 г.

Тази уникална междусекторна платформа координира международните усилия и се оказа решаваща за реакцията на индустрията към COVID-19 и информирането за мерките и инструментите за смекчаване на въздействието му върху работните места и бизнеса. Независимо от новите и текущи развития на пандемията, Комитетът е насочен към ускоряване на рестартирането на туризма, като винаги взема предвид най-новата ситуация в световното здравеопазване.

Хармонизираните, последователни протоколи за пътуване са от съществено значение за възстановяване на доверието в международните пътувания и за стимулиране на туризма отново. Световната туристическа организация (UNWTO) ще запази инерцията набрана през 2020 г., и през новата година.

“През последните месеци накарахме политическите и бизнес лидерите да слушат и да превърнем туризма в част от техните планове. Ние подчертахме значението на туризма за почти всяка част от нашите общества, подсилено чрез лични посещения на високо ниво в държави-членки, включително Португалия, Тунис, Намибия, Бразилия, Уругвай, Египет, Италия, Франция, Белгия и Саудитска Арабия. Този съвместен подход допринесе за осигуряването на рекордни нива на финансова подкрепа и политическа добронамереност на туризма и награда с обществено признание.“, коментираха от UNWTO.

“Европейската комисия поведе пътя към превръщането на насърчителните думи в твърди действия, най-вече с безпрецедентната си икономическа подкрепа за туризма. Чрез лично посещение на лидери в Америка, Африка и Европа и чрез приветствието на вицепрезидента на Европейската комисия Маргаритис Шинас, сега призоваваме правителствата да направят повече. Да се ​​покаже, че безопасното международно пътуване е не само възможно, но предвид социалните и икономическите ползи, които само туризмът може да осигури, то е от съществено значение.

Без съмнение новините за ваксина срещу вируса ни дават основание за предпазлив оптимизъм. Рестартирането на туризма обаче – и многото милиони хора, които зависят от него не могат да чакат масовите ваксинации да станат реалност. Време е сега да преосмислим правилата за карантина за туристите. Да възприемем иновациите и новите решения за тестване на пътуващи преди или след пътуванията им. Наред с това, ограниченията за пътуване трябва да бъдат облекчени или премахнати по отговорен и координиран начин, веднага щом това е безопасно и осъществимо.”, завършиха от UNWTO.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]