fbpx

Световната организация по туризъм стартира конкурс за иновативни идеи, които да възстановят бранша

Изправени пред безпрецедентно предизвикателство Световната организация по туризъм (UNWTO) с подкрепата на Световната здравна организация (СЗО) призовават иноваторите и предприемачите да предложат нови решения, които да помогнат на туристическия сектор да се възстанови от COVID-19. Тъй като милиони работни места са изложени на риск и пандемията удря туризма по-силно от всеки друг сектор, специализираната агенция за туризъм към Организацията на обединените нации, включва иновации в опит за отговор на пандемията.

UNWTO работи в тясно сътрудничество със СЗО, за да смекчи въздействието,да постави туризма в центъра на бъдещето възстановяване и да работи в тясна връзка с правителствата и частния сектор, за да засили съдействието и международната солидарност.

Предизвикателството „Лечебни решения“( Healing Solutions) стартира в сътрудничество със СЗО. Този глобален призив за предприемачи и иноватори, ги моли да представят идеи, които могат да помогнат на туристическия сектор да смекчи въздействието на пандемията и усилията за възстановяване. По-конкретно, предизвикателството е насочено към намиране на идеи, които могат да донесат промени незабавно: за дестинации, хотели, бизнеси.

Участниците трябва да могат да демонстрират как техните идеи могат да помогнат на туризма в отговор на COVID-19. Идеите също трябва да са изпробвани и да са готови за развитие, с изграден бизнес план и потенциал, който да бъде приложен в няколко страни.

Генералният секретар на UNWTO Зураб Пололикашвили обяснява: “Туризмът е секторът, който е засегнат най-силно от COVID-19. Отговорът ни трябва да бъде силен и единен. Ние също трябва да приемем иновациите. Призовавам всички предприемачи и иноватори с идеи, които са разработени и готови да бъдат приложени, да ги споделят с нас. По-специално, ние искаме да чуем идеи, които ще помогнат на общностите да се възстановят от тази криза, икономически и социално, както и идеи, които могат да допринесат за отговор на общественото здраве. ”

Съревнованието е вече активно онлайн и предложенията могат да се изпращат до 10 април 2020 г. Победителите в „Лечебните решения за туризма- предизвикателство“( Healing Solutions for Tourism Challenge) ще бъдат поканени да представят своите идеи пред представители на повече от 150 правителства. Те също ще се радват на достъп до иновационната мрежа на UNWTO, която включва стотици стартиращи компании и водещи бизнеси от целия туристически сектор.

Повече информация може да намерите на https://www.unwto.org/healing-solutions-tourism-challenge

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]