fbpx

Световната организация по туризъм и Expedia подписаха договор за сътрудничество

Световната организация по туризъм (UNWTO) ще работи заедно с групата Expedia за укрепване на връзките между публичния и частния сектор и ще стимулира възстановяването на туризма от въздействието на пандемията COVID-19.

Двете страни подписаха Меморандум за разбирателство (Memorandum of Understanding), който ще ги накара да си сътрудничат по редица теми, с общата цел да стимулират възстановяването и да направят сектора по-устойчив.

Генералният секретар на UNWTO Зураб Пололикашвили се срещна с представители на групата Expedia в Брюксел на среща, на която бяха проведени серия от успешни разговори с лидери на европейските институции. Подчертавайки ангажимента на Световната организация по туризъм за укрепване на връзките с частния сектор, това засилено партньорство ще даде възможност на Специализираната агенция на ООН да работи по-тясно с Expedia Group.

Съвместните действия ще се фокусират върху интелигентността на пазара и иновациите. UNWTO и Expedia също ще работят заедно за насърчаване на предприемачеството и професионалното образование, както и в областта на защитата на потребителите.

Генералният секретар Пололикашвили каза: „От самото начало на тази криза UNWTO е силен защитник на тясното сътрудничество между публичния и частния сектор. Това засилено партньорство ще помогне да се подобрят познанията ни за световните тенденции в туризма, което ще ни позволи да отговорим на новите предизвикателства и да насочим поглед към възстановяването на туризма. Това също така ще ни помогне да поставим иновациите и устойчивостта в основата на това възстановяване, като гарантираме, че туризмът се върне по-силен от преди.“

Партньорството между UNWTO и Expedia Group ще позволи на двете страни да споделят данни за туристическите тенденции и развития, както в глобален, така и в местен мащаб. Това ще помогне да се информират за вземането на решения, като се изготвят политики, базирани на данни, насочени към устойчивото възстановяване на туризма и бъдещото развитие.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.