fbpx

Световната организация по туризъм и Expedia подписаха договор за сътрудничество

Световната организация по туризъм (UNWTO) ще работи заедно с групата Expedia за укрепване на връзките между публичния и частния сектор и ще стимулира възстановяването на туризма от въздействието на пандемията COVID-19.

Двете страни подписаха Меморандум за разбирателство (Memorandum of Understanding), който ще ги накара да си сътрудничат по редица теми, с общата цел да стимулират възстановяването и да направят сектора по-устойчив.

Генералният секретар на UNWTO Зураб Пололикашвили се срещна с представители на групата Expedia в Брюксел на среща, на която бяха проведени серия от успешни разговори с лидери на европейските институции. Подчертавайки ангажимента на Световната организация по туризъм за укрепване на връзките с частния сектор, това засилено партньорство ще даде възможност на Специализираната агенция на ООН да работи по-тясно с Expedia Group.

Съвместните действия ще се фокусират върху интелигентността на пазара и иновациите. UNWTO и Expedia също ще работят заедно за насърчаване на предприемачеството и професионалното образование, както и в областта на защитата на потребителите.

Генералният секретар Пололикашвили каза: “От самото начало на тази криза UNWTO е силен защитник на тясното сътрудничество между публичния и частния сектор. Това засилено партньорство ще помогне да се подобрят познанията ни за световните тенденции в туризма, което ще ни позволи да отговорим на новите предизвикателства и да насочим поглед към възстановяването на туризма. Това също така ще ни помогне да поставим иновациите и устойчивостта в основата на това възстановяване, като гарантираме, че туризмът се върне по-силен от преди.”

Партньорството между UNWTO и Expedia Group ще позволи на двете страни да споделят данни за туристическите тенденции и развития, както в глобален, така и в местен мащаб. Това ще помогне да се информират за вземането на решения, като се изготвят политики, базирани на данни, насочени към устойчивото възстановяване на туризма и бъдещото развитие.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]