fbpx

Световен съвет за туризъм: Индустрията не може да чака ваксинирането

Глобалната туристическа индустрия е в критичен спад и ако световните правителства изчакат повечето хора да бъдат ваксинирани, за да отворят границите, може да е твърде късно за индустрията. Това мнение беше изразено от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Международният съвет на летищата (ACI), Световният икономически форум (WEF) и Международната търговска камара (ICC) също се присъединиха към изявлението. Всички тези организации призоваха за незабавно възобновяване на международните пътувания, без да се чакат ваксинации.

„Ваксинациите не трябва да бъдат задължителни за пътувания, тъй като това допълнително ще забави възстановяването на и без това болния сектор на пътуванията и туризма. И трябва да бъде рестартиран сега, за да спаси милиони работни места във и извън индустрията, както и световната икономика”, заяви WTTC в прессъобщение.

Според организацията в момента 174 милиона работни места в сектора са изложени на риск, докато международните пътувания вече могат да се извършват с минимален и приемлив риск. Според Глория Гевара, президент на WTTC, ще отнеме много време, за да се ваксинира и да се гарантира, че този процес дава желания резултат.

„Ваксинацията не трябва да бъде изискване за пътуване, а трябва да съществува едновременно с режимите на тестване и да се разглежда като прогресивно подобрение на и без това безопасно пътуване“, каза тя.

Освен това WTTC решително се противопостави на въвеждането на „здравни паспорти“: това решение няма да направи пътуването по-безопасно, но в същото време значително ще забави процеса на възстановяване на туристическата индустрия.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]