fbpx

Световен съвет по туризъм: Очакваме начало на възстановяването на сектора от март

Според „най-добрия сценарий“, представен в доклад на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), от края на март туристическият сектор ще започне пътя си към възстановяване и лятото вече се очаква да бъде успешно за туризма. Като се има предвид това, много големи туристически компании вече отчитат значително увеличение на предварителните резервации.

В същото време, според оптимистичните прогнози на WTTC, най-оптимистичният сценарий предвижда, че в туризма могат да бъдат възстановени до 111 милиона работни места. Това обаче все още ще бъде със 17% или 54 милиона работни места по-малко от 2019 г. В същото време „по-консервативната прогноза“ предполага, че само 84 милиона работни места ще се върнат в системата в туризма, a това ще бъде с 25% по-ниско от нивото от 2019 г., а броят на работните места ще бъде с 82 милиона по-малко.

„Последните ни изследвания потвърждават това и показват, че световния сектор на пътувания и туризъм определено има надежда да възстанови до 111 милиона работни места през следващата година“, каза Глория Гевара, президент и главен изпълнителен директор на WTTC. “Този прогнозиран резултат ще донесе огромно облекчение и ще бъде приветстван като начало на дългоочаквано възстановяване”

„Трябва да се пазим от прекаления оптимизъм и самоувереност. Предстои ни още дълъг път и все още има много препятствия пред нас”, добави експертът.

Ново проучване установи, че приносът на сектора на пътуванията и туризма към световния БВП ще спадне със 17% до 7,4 трилиона долара спрямо нивата от 2019 г.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]