fbpx

Световен съвет по туризъм: Очакваме начало на възстановяването на сектора от март

Според „най-добрия сценарий“, представен в доклад на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), от края на март туристическият сектор ще започне пътя си към възстановяване и лятото вече се очаква да бъде успешно за туризма. Като се има предвид това, много големи туристически компании вече отчитат значително увеличение на предварителните резервации.

В същото време, според оптимистичните прогнози на WTTC, най-оптимистичният сценарий предвижда, че в туризма могат да бъдат възстановени до 111 милиона работни места. Това обаче все още ще бъде със 17% или 54 милиона работни места по-малко от 2019 г. В същото време „по-консервативната прогноза“ предполага, че само 84 милиона работни места ще се върнат в системата в туризма, a това ще бъде с 25% по-ниско от нивото от 2019 г., а броят на работните места ще бъде с 82 милиона по-малко.

„Последните ни изследвания потвърждават това и показват, че световния сектор на пътувания и туризъм определено има надежда да възстанови до 111 милиона работни места през следващата година“, каза Глория Гевара, президент и главен изпълнителен директор на WTTC. „Този прогнозиран резултат ще донесе огромно облекчение и ще бъде приветстван като начало на дългоочаквано възстановяване“

„Трябва да се пазим от прекаления оптимизъм и самоувереност. Предстои ни още дълъг път и все още има много препятствия пред нас“, добави експертът.

Ново проучване установи, че приносът на сектора на пътуванията и туризма към световния БВП ще спадне със 17% до 7,4 трилиона долара спрямо нивата от 2019 г.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.