fbpx

Светлина в тунела: Китай започва бавно възстановяване на туризма

Откакто пандемията започна в Ухан през януари, Китай стана свидетел на хиляди случаи на коронавирус както от международен, така и от вътрешен произход. Тези бързо разпространяващи се случаи предизвикаха почти пълното спиране на всички институции и индустрии в азиатската страна.

Според официален представител на китайското Министерство на културата и туризма, Гао Джен, около 3 714 национални сценични места с рейтинг „А“(в Китай има рейтингова система, която оценява важността на туристическите места) са възобновени и са отворени за обществеността от 16 март. От всички туристически градове в Китай, Саня в провинция Хайнан регистрира най-бързия и най-висок процент на възстановяване, тъй като всички градски съоръжения започват да се отварят. Към 11 март общо 25 000 души са се завърнали да работят в редица туристически обекти в рамките на Саня. Хотели, развлекателни центрове и заведения за обществено хранене вече работят. Един от основните курорти в града, Atlantis отново отвори,заедно с редица стратегии, за да гарантира, че бизнесът ще се възстанови възможно най-скоро

Дао Йи, старши вицепрезидент, отговарящ за продажбите и маркетинга на Atlantis, има положителна прогнози за новите стратегии за развитие. Според него туризмът на Саня се възстановява, а заетостта в курортните центрове се увеличава. Общинският отдел за култура и туризъм в Саня оцени броя на посетителите на отворените курорти на около 74 000. Освен почиващите и туристите, онлайн продажбите и безмитното пазаруване също се вдигнаха в града, тъй като повечето безмитни магазини отново отвориха и промениха работното си време.

На много други места в Китай също постепенно се отварят и туристически фирми и центрове. Някои музеи в Шанхай, провинция Шанси и провинция Съчуан сега приемат посетители с ограничения за броя на посетителите на ден, онлайн резервации, както и дигитални турове и аудио ръководства.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]