fbpx

Светлина в тунела: Китай започва бавно възстановяване на туризма

Откакто пандемията започна в Ухан през януари, Китай стана свидетел на хиляди случаи на коронавирус както от международен, така и от вътрешен произход. Тези бързо разпространяващи се случаи предизвикаха почти пълното спиране на всички институции и индустрии в азиатската страна.

Според официален представител на китайското Министерство на културата и туризма, Гао Джен, около 3 714 национални сценични места с рейтинг „А“(в Китай има рейтингова система, която оценява важността на туристическите места) са възобновени и са отворени за обществеността от 16 март. От всички туристически градове в Китай, Саня в провинция Хайнан регистрира най-бързия и най-висок процент на възстановяване, тъй като всички градски съоръжения започват да се отварят. Към 11 март общо 25 000 души са се завърнали да работят в редица туристически обекти в рамките на Саня. Хотели, развлекателни центрове и заведения за обществено хранене вече работят. Един от основните курорти в града, Atlantis отново отвори,заедно с редица стратегии, за да гарантира, че бизнесът ще се възстанови възможно най-скоро

Дао Йи, старши вицепрезидент, отговарящ за продажбите и маркетинга на Atlantis, има положителна прогнози за новите стратегии за развитие. Според него туризмът на Саня се възстановява, а заетостта в курортните центрове се увеличава. Общинският отдел за култура и туризъм в Саня оцени броя на посетителите на отворените курорти на около 74 000. Освен почиващите и туристите, онлайн продажбите и безмитното пазаруване също се вдигнаха в града, тъй като повечето безмитни магазини отново отвориха и промениха работното си време.

На много други места в Китай също постепенно се отварят и туристически фирми и центрове. Някои музеи в Шанхай, провинция Шанси и провинция Съчуан сега приемат посетители с ограничения за броя на посетителите на ден, онлайн резервации, както и дигитални турове и аудио ръководства.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]