fbpx

Светът отбелязва международния ден на туризма (видео)

От 1980 г. Световната организация по туризъм на ООН празнува Световния ден на туризма, като международен празник на 27 септември. Тази дата е избрана, защото на този ден през 1970 г. е приет Уставът на UNWTO (Световна организация по туризъм).

Приемането на този устав се счита за събитие с огромно значение в глобалния туризъм. Целта на този ден е да повиши осведомеността за ролята на туризма в рамките на международната общност и да покаже как той влияе върху социалните, културните, политическите и икономическите ценности в световен мащаб. Темите на празника през последните години бяха „устойчив туризъм“, през 2017 г. През 2018 г. темата беше „Туризмът и дигиталната трансформация“, а през 2019 г. „Туризмът и работните места: по-добро бъдеще за всички“. През настоящата 2020 година основната тема на празника е „Туризъм и развитие на селските райони“.

От UNWTO заявха: „Туризмът и развитието на селските райони“ отбелязва уникалната способност на сектора да стимулира икономическото развитие и да предоставя възможности извън големите градове, включително в онези общности, които иначе биха били изоставени. Световният ден на туризма 2020 също подчертава важната роля, която туризмът играе за опазването и популяризирането на културата и наследството по целия свят.”

Ето и програмата за честването на Световният ден на туризма 2020.

За първи път в историята на Световния ден на туризма официалното честване ще бъде домакинствано от група държави, сред които нито една членка на UNWTO. Трансграничното сътрудничество на държавите-членки на МЕРКОСУР ( Най-голямото междудържавно обединение в Южна Америка- Аржентина, Бразилия, Парагвай, Уругвай, Чили) отразява настоящата необходимост от международна солидарност и сътрудничество.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]