fbpx

STR проучване: Кои места за настаняване са най-предпочитани от потребителите?

В края на август и началото на септември 2020 г. STR проведе количествено изследване, използвайки Traveler Panel- онлайн общност с огромен брой пътуващи, които споделят своя опит. STR изследвaха нагласите за пътуване в този „нов свят на COVID“ и оцениха ранния опит сред пътуващите във време, когато много икономики се отварят отново и индустрията на туризма се опитваше да спечели от натрупаното търсене.

“В първата част от тази поредица на проучвания открихме, че пътниците демонстрират продължителен, макар и по-нисък от „нормалния“ интерес към пътуванията през тази ера на COVID-19. Също така докладвахме, че 43% от пътуващите са резервирали или са предприели пътуване през първите два месеца след блокирането през юли и август. Във втората част проучваме допълнително и научихме основните видове настаняване, към които са насочени пътниците, и доколко са доволни от опита си в този нов свят на постоянно развиващите се насоки за безопасност и хигиена”, коментират от STR.

02 1 STR проучване: Кои места за настаняване са най-предпочитани от потребителите?

Хостелите отчитат най-големия спад. Това може би не е особено изненадващо, като се има предвид общият характер на този тип настаняване, което е малко вероятно да се счита за желано през последните години.

Междувременно най-силен ръст бележат местата, които предлагат краткосрочни наеми и местата без изхранване, където гостите могат да си приготвят храната сами (self-catering properties), с 11% интерес сред запитаните.

Отразявайки тенденциите, че потребителите сега се стремят да минимизират взаимодействието с други хора, интересът към по-големите хотели е спаднал, докато по-малките хотели са отбелязали малък ръст на интереса. Отново това, което показва промяна в отношението и поведението на потребителите, показва, че пътниците демонстрират значително по-голям интерес към разпознаваеми хотелски вериги, в сравнение с независимите хотели.

И така, защо по-малките места за настаняване и краткосрочните наеми изглеждат по-привлекателни? И защо хотелските вериги и известните марки хотели се открояват повече от независимите хотелиери в тези несигурни времена?

“Заключението от нашето проучване е, че пътуващите прагматично предпочитат настаняването, което води до среща с по-малко хора. Допълнителни предимства, свързани с безконтактно настаняване, както и по-голям контрол върху чистотата, социална дистанция и самостоятелно приготвяне на храна, също допринесоха за увеличаване на интереса към местата, които предлагат краткосрочни наеми.”, обобщиха от STR.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]