fbpx

STR: Летният сезон в Европа е засегнат, но може ли да се спаси?

Юли и август са два от най-важните месеци в Европа за хотелите, с туристи, пътуващи по целия континент през летните ваканции. Въпреки това не е тайна, че лятото изглежда много по-различно този път за Европа, поради глобалното въздействие на пандемията COVID-19.

Европа се движи по успешна вълна с осем последователни години растеж на RevPAR (Revenue Per Available Room – или Приходи от Налична Стая) към края на 2019 г. Панденията Covid-19 оказва най-опустошително въздействие върху Европа и континента изостава в своето възстановяване в сравнение с други региони по света. Както се вижда от диаграмата по-долу, Европа регистрира най-голям спад в заетостта и остава в ниска точка, без да показва признаци на живот до края на май.

europeanrecovery graph1 080320 1 STR: Летният сезон в Европа е засегнат, но може ли да се спаси?

Европа също беше засегната с по-голямо съотношение на затворени хотели, тъй като много държави бяха отворени наскоро. Китай и Съединените щати са по-напред във възстановяването на заетостта, като бързото отваряне на хотели и търсене на ваканции се връщат, благодарение на по-голямата вътрешна база за пътувания и по-малкото разчитане на международните пътувания.

Заетостта за седмицата, завършваща на 18 юли, показва, че повечето европейски страни са някъде между 20-40% заетост, което от своя страна показва, че в хотелите има търсене, но ограничено за повечето страни. От ключовите пазари в Европа, Франция, Холандия и Испания са начело по заетост с над 40% за последната седмица. Испания отново отвори границите си към останалата част от Европа през последните седмици, а най-големият европейски пазар на източници, Обединеното кралство, включи Испания в списъка си за дестинации, от които туристите няма да бъдат поставяни под карантина при завръщане. Тази лекота на пътуване между двете страни изигра роля в нарастващото ниво на заетост в Испания. Малко по-късно обаче Великобритания премахна Испания от списъка, така че може да видим известна промяна в данните през следващите няколко седмици.

europeanrecovery graph2 080320 STR: Летният сезон в Европа е засегнат, но може ли да се спаси?

Какъв тип дестинация има най-голямо търсене?

europeanrecovery graph3 080320 STR: Летният сезон в Европа е засегнат, но може ли да се спаси?

Източник: str.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.