fbpx

STR: Хотелите в Европа трябва да са готови за търсене това лято

Търсенето на хотели в Европа удари своето дъно, но това означава, че единственият начин е нагоре,нали? Уебинарът на STR за EMEA(Europe, Middle East, and Africa), домакин,на който по-рано днес беше Робин Росман, управляващ директор на международния бизнес на STR, ни даде чудесен поглед върху ситуацията в цяла Европа, но с искрица надежда.

“Нещата определено достигат дъното в Европа след огромния брой принудителни затваряния”, каза Росман. Тъй като много държави в Европа са блокирани за пътувания от правителствата и вече има голям брой затворени хотели, всичко, което можем да направим, е да погледнем към Азия – където възстановяването бавно започна.“

Ако сме на дъното, как сегашната ситуация се сравнява с предишните спадове? И какво можем да прогнозираме, че предстои?

“Вече в Китай и Европа спадът е по-голям от 2008/2009 година. Тогава въпросът е” Колко дълго ще остане на това ниво? “, каза Росман. Гледайки на Китай като пример – заетостта на хотелите се понижи до 10%, докато в началото на март новите случаи на Covid-19 не започнаха да намаляват, след което заетостта се удвои до 20%. И така, какво означава това за хотелите в Европа и останалия свят? Росман твърди, че след като новите случаи на вируса престанат да се увеличават, тогава може да започнем да наблюдаваме растеж.

Айофе Роше, директор на Account Management, Европа, даде кратък анализ на това, което се случва в Европа. “Това, което започна с Италия с 80% спад, сега се измести в редица други страни в Европа – с 80-90% спад на заетостта. Италия беше с 30% заетост в началото на март, но сега е 0%. Франция и Испания последваха примера.”

“Тази седмица Германия и Великобритания започнаха също да усещат въздействието на коронавируса – в този момент са с под 30% заетост.“

Робин Росман затвори уебинара с лъч надежда, разглеждайки различни сценарии за възстановяване. „Възстановяването ще зависи от това кои страни ще продължат ограниченията за пътуване и как страните ще се насърчат вътрешния туризъм, като за начало“, посочва той.

Говорейки за летния туристически период в Европа, който определи като „да бъдем на филм без сценарий и край“. Но той остава уверен, че ще може да се пътува отново, когато лятото дойде. “Времето, когато пътуванията ще бъдат относно възможни е вероятно да дойде съвсем скоро и много ще зависи от това кога ще се върнат полетите. Трябва да приемем ,че хотелите ще отворят и да се подготвим за това.“

Неотдавна STR проведе проучване сред пътуващите относно плановете им за почивка. 53% потвърдиха, че намеренията им остават същите. След седмица обаче същото проучване показа спад до 35%.

Източник: STR

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]