fbpx

STR: Бум на плажните дестинации в Европа, спад на градските пазари

Тъй като страните от Европа започват отново да излизат на повърхността след блокирането, в резултат на пандемията COVID-19, се появиха нови тенденции в работата на хотелите. Последните данни показват ясно предпочитание към регионални дестинации или „coast and country”, както обясни акаунт директорът на STR Аойфе Роче в неотдавнашен семинар.

Плажен бум

Заетостта по крайбрежните дестинации беше средно с 35% по-висока от заетостта на градовете в шест европейски държави за седмицата, приключваща на 25 юли 2020 г. Дори Италия, някога епицентър на COVID-19 в Европа, отчете 53% заетост на пазарите Базиликата, Калабрия,Пулия

coast and country coastal markets outperform cities STR: Бум на плажните дестинации в Европа, спад на градските пазари

Има няколко възможни обяснения за силното представяне на плажните дестинации в сравнение с големите градове. Сегментацията остава основно значение: Летните почивки са основен двигател на търсенето в този момент на пандемията, а плажовете са традиционно популярни дестинации за почивка. Освен сместа за сегментиране, новите хигиенни указания, свързани с COVID, също влияят. Изискванията за социална дистанция могат да преместят търсенето от препълнени градски райони в разпростиращи се, плажни дестинации. Пазарите, съсредоточени около дейности на открито с по-малък риск, като плажовете например може да имат по-голям шанс в привличането на пътници.

Ваканция от висок клас

Луксозните и хотелите от висок клас се бориха силно през последните няколко месеца, до голяма степен поради зависимостта си от груповото и бизнес търсенето. Докато тези източници пресъхнаха, много хотели временно затвориха. Въпреки това, пътуващите, излезли извън градовете, на вторични и третични пазари, вдъхнаха нов живот на хотелите от по-висок клас.

Луксозните и най-високите класове на провинциалните пазари в девет държави запълниха повече от 50% от стаите за седмицата, приключваща на 25 юли. Подобно голямо търсене само по себе си е впечатляващо, но освен съпоставимото представяне на хотелите в градските центрове, се очертава ясно предпочитание към регионалните дестинации. През четвъртата седмица на юли основната заетост на градовете, в пет от девет страни не достига 20%.

coast and country higher end hotels shine in provincial areas STR: Бум на плажните дестинации в Европа, спад на градските пазари

Източник: STR

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]