fbpx

Туристи от Беларус удължават до октомври сезона по Южното Черноморие

Докато по Северното Черноморие започнаха да затварят хотели заради липсата на туристи, на юг мислят за удължаване на туристическия сезон. Седмица след отварянето на пазара и премахването на задължителната 14-дневна карантина, България прие първите 200 туристи от Беларус.

На 1 септември беше премахната задължителната карантина и задължителният PCR тест за влизащите у нас граждани на Беларус. Това даде възможност туристическият бранш да вземе глътка въздух в края на сезона.

„Защото началото наистина беше ужасно, аз бях загубил всякакви надежди за Беларус. Благодарение на общите усилия обаче най-вече на нашето министерство на туризма, това се случи”, коментира Тодор Камарашев, туроператор.

С полет от Минск в Бургас кацнаха първите 190 туристи. Те ще отседнат в хотели в Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас и в Созопол. Гостите разказват, че с нетърпение очаквали България да отвори границите си.

„Ние никъде не можеше да летим от март досега. Много сме щастливи, че България отвори границата си, за да можем да си починем, защото при нас вече е хладно”, казва Елена. И добавя: „Аз мисля, че България е надеждна страна“.

„Аз съм в България за първи път. Мой много добър приятел ми каза, че тук е чудесно за почивка”, коментира Евгений.

Туроператорът очаква до края на септември в Бургас да пристигнат още четири самолета от Минск и се надява, че на юг туристическият сезон ще се удължи поне до началото на октомври. Това щяло да компенсира поне малко огромните загуби заради коронавируса.

„Защото колкото и да посрещаме хора от Беларус и Украйна, спадът в нашата фирма ще е горе долу 90%. Ние средно сме посрещали по 60 хиляди туристи на сезон, тази година не знам дали ще посрещнем и 6”, посочва Тодор Камарашев.

Източник: Нова ТВ

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]