fbpx

Ще има ли принудителни продажби на активи в TUI Group?

TUI настоя, че няма да има „принудителни продажби“ на активи, след като съобщения в британските медии през последните дни предполагат, че групата е „под натиск“ да се раздели с части от бизнеса си.

Най-голямата европейска група за пътуване потвърди сделка с германската държавна банка за развитие KfW за кредит от 1,2 милиарда евро миналата седмица, след като отчете загуба от 2,3 милиарда евро за деветте месеца до юни.

Сделката беше в допълнение към 1,8 милиарда евро кредит взет през месец май, аб изпълнителният директор Фриц Юсен даде да се разбере, че групата търси възможности за набиране на допълнителни средства. Той обаче настоя, че TUI Group запазва достатъчна ликвидност.

Юсен каза миналата седмица: „Все още има нестабилност, така че сме щастливи, че договорихме нов кредит с федералното правителство на Германия. Остава да видим дали ще имаме нужда от парите.”

Той предположи, че ликвидната позиция на групата е по-добра, отколкото е изглеждала по-рано по време на кризата: „Мислехме, че сме в много по-лошо положение.“ Средствата получени през май, „може да са все още достатъчни“, каза той, „но нестабилността и несигурността са много големи“ и повишаването на допълнителна ликвидност остава важно „дори и да не ви е необходима“.

The Financial Times съобщи миналата седмица, че TUI “обмисля въпроса за правата или продажбите на части от бизнеса си”, позовавайки се на факта, че компанията взе два големи заема и може да се наложи да се раздели с някои от активите си, за да погаси дълга.

Източник на TUI обаче казва: „Коментирахме само, че продажбата на активи може да бъде една от многото възможности. Няма да има принудителни продажби. Има и други опции, като отнемане на активи извън баланса, както направихме с круизите Hapag-Lloyd. Може да има подобна стратегия за Marella Cruise.”

Източник: www.travelweekly.co.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]