fbpx

Собственикът на RIU Hotels: Половината от хотелите ни са вече отворени, проектите вървят по план

Собственикът на RIU Hotels, Луис Риу, даде обширно изявление на сайта на компанията, в което говори за настоящата ситуация в испанската верига и плановете за развитие. Риу акцентира, че въпреки кризата и многото затворени хотели, компанията продължава по план с проектите и строежите на нови хотели. Припомняме, че в разгара на пандемията през 2020 година борда на директорите на RIU взеха тежкото решение да затворят всички свои хотели по света. Към днешна дата половината от хотелите с марка RIU вече оперират.

“Днес имаме отворени 50 хотела в 14 държави. Другите са или затворени за сезона, или изчакват ситуацията да се подобри, но в RIU нашето второ име е “действие”, така че всъщност приключихме 2020 г., като отворихме хотел RIU Dubai, а започваме 2021 г., като отваряме RIU Palace Santa Maria на остров Сал в Кабо Верде. Това са две основни промени за компанията и те предлагат мотивация и надежда за всички нас, които сме част от RIU.”

“Не е тайна, че 2020 г. е най-трудната година, която някога туристическата индустрия някога е виждала . В цифри за RIU, това доведе до 60% спад на брутните продажби, което възлиза на 826 милиона евро през 2020 г. Години наред ние подобрявахме рекордите си за брой гости, отседнали в нашите хотели, достигайки близо 5 милиона в 2019. Тази година посрещнахме 2,3 милиона гости. Междувременно броят на хотелите се е увеличил до 100, както и броят на стаите, които са съответно са 49 000. Тъй като ваксинацията постепенно напредва в много страни, към този етап оперираме в около 50 хотела и прилагаме протоколи за безопасност, които са дали отлични резултати. В допълнение, ние се ангажираме да гарантираме, че можем да продължим с големите проекти, които вече са били планирани.”

“Сега започваме нов етап, с отварянето на хотел RIU Palace Santa Maria. Разположен е на остров Сал в Кабо Верде, има 1001 стаи и стартирането му е важно събитие, тъй като архипелагът е спрял да приема международни туристи при обявяването на пандемията и е бил затворен през цялото време. Надеждата е, че това откриване ще доведе до връщане към действие, връщане на нашия персонал и стимулиране на икономическа реактивация, отваряйки реални шансове за бизнес, поне в краткосрочен план.”

riu palace santa maria 1 768x576 1 Собственикът на RIU Hotels: Половината от хотелите ни са вече отворени, проектите вървят по план
Скоро предстои откриването на новия RIU Palace Santa Maria в Кабо Верде

“Ние също участваме в различни проекти, винаги насочени към рестартиране на дейността и подобряване на индустрията. Правим това от началото на кризата, ръководейки разработването на протоколи за безопасност, като след това ги споделихме с други компании и институции. След много месеци вече сме в няколко работни групи, които обсъждат бъдещето на сектора, извън непосредственото въздействие на тази криза. По този начин, заедно с големи компании и институции ние взехме участие в представянето на декларация за основните идеи, които се надяваме да дадат началото на стратегически проекти, които ще привлекат европейско финансиране. Тези бъдещи проекти трябва да имат за цел да създадат по-устойчиви дестинации, които се подкрепят по-добре от най-новите технологии, както и да бъдат балансирани и уважавани с оглед на бъдещия туризъм.”

“Скоро ще навърши една година, откакто кризата избухна в живота ни. В ранните месеци все още се надявахме, че няма да ни последва до 2021 г. Сега знаем, че ни предстои още дълъг път. Поради тази причина още веднъж искам да благодаря на всички работници на RIU за тяхната упорита работа. Това включва тези, които не са могли да работят поради затварянето на хотелите си, и тези, които са работили, дори по-усърдно, въпреки затворените хотели.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]