fbpx

Собственика на Schauinsland: 63% спад в продажбите, но оставаме оптимисти

Немският туроператор Schauinsland-Reisen ще трябва да се справи със спада в продажбите от 63% до 511 милиона евро за финансовата 2019/20 година, която скоро ще приключи. Броят на клиентите дори се е свил с 68% до едва 530 000 човека.

„Цифрите се сринаха драстично, няма какво да крием“, казва изпълнителния директор и собственик Джералд Каснер. „Но можеше да бъде и по-лошо. Силната last minute резервации за Гърция ни помогнаха много да намалим въздействието на кризата“, каза Каснер. В допълнение, имаше сравнително висока готовност на клиентите, които не могат да пътуват, да проемянт вече съществуващите си резервации за 2021 г.

Каснер е предпазлив оптимист за бъдещето, въпреки все още драматичната ситуация в туризма. Schauinsland към този момент е финансово „много солиден“, въздействието и ударите от пандемията са премахнати „над средното ниво“ досега. Освен това компанията съумя по време на пика на кризата да обслужи клиентите си бързо и ефективно. „Това ни спечели много похвали. И това е добра основа за завръщането на туристите през 2021 г.“, каза Каснер.

Когато гледа към бъдещето, собственика на Schauinsland е предпазлив, но положително настроен: „Ще настъпи време след кризата. Време, когато основната нужда от ваканция и почивка трябва да бъде задоволена отново. И тогава търговските партньори и клиенти ще помнят много добре кой е бил на разположение и кой се е грижил за тях. Това го можем добре и ще се възползваме”.

За зимата Каснер се надява, че популярните дестинации на дълги разстояния като Канарските острови, Египет, Доминиканската република, Тайланд и Малдивите ще могат да бъдат посетени отново. „За нас и за цялата туристическа индустрия е важно политиците да издават предупреждения за пътуване с по-голямо чувство за пропорция в бъдеще, а не да обединяват цели архипелази заедно“, завърши той.

Източник: touristik-aktuell

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.