fbpx

Собственика на Schauinsland: 63% спад в продажбите, но оставаме оптимисти

Немският туроператор Schauinsland-Reisen ще трябва да се справи със спада в продажбите от 63% до 511 милиона евро за финансовата 2019/20 година, която скоро ще приключи. Броят на клиентите дори се е свил с 68% до едва 530 000 човека.

„Цифрите се сринаха драстично, няма какво да крием“, казва изпълнителния директор и собственик Джералд Каснер. “Но можеше да бъде и по-лошо. Силната last minute резервации за Гърция ни помогнаха много да намалим въздействието на кризата”, каза Каснер. В допълнение, имаше сравнително висока готовност на клиентите, които не могат да пътуват, да проемянт вече съществуващите си резервации за 2021 г.

Каснер е предпазлив оптимист за бъдещето, въпреки все още драматичната ситуация в туризма. Schauinsland към този момент е финансово “много солиден”, въздействието и ударите от пандемията са премахнати “над средното ниво” досега. Освен това компанията съумя по време на пика на кризата да обслужи клиентите си бързо и ефективно. „Това ни спечели много похвали. И това е добра основа за завръщането на туристите през 2021 г.“, каза Каснер.

Когато гледа към бъдещето, собственика на Schauinsland е предпазлив, но положително настроен: „Ще настъпи време след кризата. Време, когато основната нужда от ваканция и почивка трябва да бъде задоволена отново. И тогава търговските партньори и клиенти ще помнят много добре кой е бил на разположение и кой се е грижил за тях. Това го можем добре и ще се възползваме”.

За зимата Каснер се надява, че популярните дестинации на дълги разстояния като Канарските острови, Египет, Доминиканската република, Тайланд и Малдивите ще могат да бъдат посетени отново. „За нас и за цялата туристическа индустрия е важно политиците да издават предупреждения за пътуване с по-голямо чувство за пропорция в бъдеще, а не да обединяват цели архипелази заедно“, завърши той.

Източник: touristik-aktuell

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]