fbpx

След заявлението на правителството: TUI Великобритания разреши безплатно анулиране до юли 2021

Правителството на Великобритания потвърди въвеждането на тристепенна “светофарна система” за категоризиране на страните за международни пътувания от и до страната. Премиерът Борис Джонсън заяви, че остава „с надежда“ пътуването да „тръгне“ от възможно най-ранната дата на рестартиране на туризма- 17 май. Междувременно правителството препоръча на хората „да не резервират летни ваканции в чужбина, докато картината стане по-ясна“.

„Все още не знаем колко силна ще бъде протекцията на ваксината, когато случаите започнат да се увеличават, тъй като се страхувам, че това ще стане.“, коментира Джонсън.

TUI Великобритания веднага излезе с официално съобщение на сайта си, притеснително за хотелиерите, които разчитат на великобритански пазар, тъй като туроператора намекна на клиентите си, че пътуванията едва ли ще бъдат възможни до юли месец 2021 година.

“Няма да водим хора на почивка до дестинации, които ще изискват карантина при пристигане или такива в червения списък. В този случай ние ще анулираме почивките на нашите клиенти и ще могат да променят безплатно датата на резервацията си или да поискат пълно възстановяване на сумата.”, споделят TUI UK в прессъобщение.

“Знаем, че нашите клиенти очакват своите почивки с нетърпение, така че за да предложим непрекъсната гъвкавост и увереност, ние разширихме нашата политика за безплатни промени до края на месец юли. Тези, които трябва да пътуват между 17 май и края на юли, могат да променят резервацията си за по-късна дата без такса чрез Manage My Booking (в системата на TUI).”, се казва още в съобщението на туроператора.

TUI коментира, че продължава да наблюдава силно задържано търсене, като резервациите на клиенти от Великобритания за лятото 2022 година са два пъти повече от тези за 2021 г.

„Продължаваме да наблюдаваме силно задържано търсене във Великобритания, като резервациите за лято 2022 сега са с около 120% ръст, в сравнение с резервациите през лятото на 2021. Резервациите за месец май 2022 г. отчитат увеличение с повече от 150% в сравнение с май 2021 г.“, сподели Фриц Юсен, изпълнителен директор на TUI Group.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]