fbpx

След събитието на fvw в Солун: Гърция успя да запази туризма жив това лято

Гърция успя да запази туризма жив това лято, въпреки драматичните условия на фона на кризата Covid-19 и сега е предпазливо оптимистична относно възстановяването през следващата година, заявиха официални представители на семинара fvw миналата седмица в Солун. Около 30 германски туристически агенти, както и туристически мениджъри пътуваха с fvw, за да обсъдят перспективите за туризъм в Гърция на хибридното събитие в Grand Hotel Palace, както и да видят сами ситуацията в дестинацията.

„Никой не очакваше, че някога ще трябва да изживеем нещо подобно“, призна Димитрис Фрагакис, генерален секретар на Гръцката национална туристическа служба (GNTO). И все пак той остана оптимист. “Разбира се, ние претърпяхме загуби, но с гордост мога да кажа, че спечелихме този невероятен залог при трудни условия”, заяви той.

Много критици не вярваха, че Гърция, като „черната овца на Европа в продължение на много години“, може да бъде успешна тази година. Но като една от малкото дестинации, които могат да бъдат посетени в момента, страната доказа, че критиците й грешат, подчерта той. Заявките за резервации за почивки в Гърция в момента са почти на нивата от 2019 г.

Но тази относително добра настояща ситуация не може да компенсира по-голямата част от изгубения летен сезон. “Нашата цел сега трябва да бъде да продължим да подкрепяме 700 000 работници в туристическата индустрия и засегнатите компании,” подчерта Фрагакис. Сега гръцките ръководители на туризма гледат напред и планират интензивно за следващата година, въпреки че шефът на GNTO все още очаква “голяма степен на несигурност” през 2021 г.

Междувременно Солун търси нови начини да се позиционира на германския пазар като привлекателна дестинация за културни градски почивки. Например градът планира „виртуални“ пътувания до събития като голям музикален фестивал. Това може да бъде начин „да се закрепи градът в сърцата на почиващите като класическа алтернативна дестинация“, обясни Вула Патулиду, президент на Солунската туристическа организация.

Други лектори на еднодневната конференция бяха Роланд Джаги, главен оперативен директор на Aegean Airlines, представители на германски туроператори и гръцки хотелиери.

Източник: fvw

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]