fbpx

След годината на затворените граници: Над 50% от руснаците биха избрали отново почивка в Русия

В условията на затворени граници руснаците като цяло са доволни от почивката в своята страна, сочат данните от проучването на туроператора и онлайн туристическата агенция Biletix, публикувани на 14 септември.

Две трети от участниците в проучването са заявили, че почивката им в Русия напълно е отговорила на очакванията , други 12% почиват дори по-добре, отколкото са очаквали, но 21% от анкетираните не са доволни.

Повечето от всички руснаци са впечатлени от природата – 31%, 16% са доволни от кухнята и качеството на продуктите, 14% са доволни от културно-историческите забележителности, а 13% от анкетираните отбелязват гостоприемството на местните жители.

Проблеми възникват главно с инфраструктурата и услугите: само 8% са доволни от настаняването, докато 17% се оплакват от хотелите; само 5% не са срещнали транспортни проблеми, а 15% са крайно недоволни от транспорта; екологията и чистотата са задоволили 8% от руснаците, а 16% не. Нивото на професионализъм на работниците в туристическата индустрия пък е удовлетворило само 1% от анкетираните, докато 14% са възмутени от тях.

Интересното е, че докато правят планове за 2021 г. и чакат отварянето на границите, малко повече от половината руснаци ще пътуват както в чужбина, така и в Русия. 32% от анкетираните категорично отказват да почиват в родината си, 14% ще пътуват само в Русия, 4% все още не са взели решение.

По този начин 65% от анкетираните ще почиват в Русия през следващата година, а за 51% тази почивка, вероятно, няма да бъде единственото пътуване през 2021 година. Очевидно, въпреки недостатъците свързани с обслужване и настаняване, този сезон аудиторията лоялна към местния продукт се е разширила и усилията на туроператорите и агентите, които работиха активно в тази област, определено не донесоха резултати.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.