fbpx

След годината на затворените граници: Над 50% от руснаците биха избрали отново почивка в Русия

В условията на затворени граници руснаците като цяло са доволни от почивката в своята страна, сочат данните от проучването на туроператора и онлайн туристическата агенция Biletix, публикувани на 14 септември.

Две трети от участниците в проучването са заявили, че почивката им в Русия напълно е отговорила на очакванията , други 12% почиват дори по-добре, отколкото са очаквали, но 21% от анкетираните не са доволни.

Повечето от всички руснаци са впечатлени от природата – 31%, 16% са доволни от кухнята и качеството на продуктите, 14% са доволни от културно-историческите забележителности, а 13% от анкетираните отбелязват гостоприемството на местните жители.

Проблеми възникват главно с инфраструктурата и услугите: само 8% са доволни от настаняването, докато 17% се оплакват от хотелите; само 5% не са срещнали транспортни проблеми, а 15% са крайно недоволни от транспорта; екологията и чистотата са задоволили 8% от руснаците, а 16% не. Нивото на професионализъм на работниците в туристическата индустрия пък е удовлетворило само 1% от анкетираните, докато 14% са възмутени от тях.

Интересното е, че докато правят планове за 2021 г. и чакат отварянето на границите, малко повече от половината руснаци ще пътуват както в чужбина, така и в Русия. 32% от анкетираните категорично отказват да почиват в родината си, 14% ще пътуват само в Русия, 4% все още не са взели решение.

По този начин 65% от анкетираните ще почиват в Русия през следващата година, а за 51% тази почивка, вероятно, няма да бъде единственото пътуване през 2021 година. Очевидно, въпреки недостатъците свързани с обслужване и настаняване, този сезон аудиторията лоялна към местния продукт се е разширила и усилията на туроператорите и агентите, които работиха активно в тази област, определено не донесоха резултати.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]