fbpx

След доклад на fvw: Големите немски туроператори бележат спад от над 70% през 2020 година

Много германски туроператори регистрират спад в приходите от над 70% през 2020 година, вследствие на кризата, която настъпи в индустрията по време на пандемията, показва годишния отчет на fvw.

Пазарните лидери, средните фирми и специалистите са пострадали тежко, тъй като приходите на туроператорите в Германия, Австрия и Швейцария са sпаднали с близо 64% според доклада. Повечето от компаниите, които са разкрили своите данни, са имали спад на приходите от порядъка на 60% до 70%. Отчета за 2019/20 се базира на отговорите на 28 туроператора (при 53 през предходната година), комбинирани с публично достъпни данни за други големи туроператори. Той обхваща до голяма степен „нормалния“ зимен сезон 2019/20 и силно засегнатия сезон лято 2020.

Третият по големина германски туроператор FTI Group отчита спад от 67% и приходи от 1,07 милиарда евро на трите немскоговорящи пазара, като броят на клиентите намалява с 68% до 1,65 милиона. Подобни данни регистрират и друг водещ туроператор, Schauinsland-Reisen. Приходите на компанията са намалели с 61,5% до едва 527 милиона евро, докато броят на клиентите е спаднал с 67% до 544 000.

Нито лидерът на пазара TUI Group, нито номер две DER Touristik разкриха никакви данни за отчета на fvw. Въпреки това TUI вероятно са имали спад на приходите в същия диапазон.TUI централна Европа (обхващаща Германия, Австрия, Швейцария и Полша) отчита спад на приходите с 55% до 2,9 млрд. евро за 12-те месеца, приключващи на септември 2020 г.

Изпълнителният директор на DER Touristik за Централна Европа, Инго Бурместър, каза в интервю, че приходите на компанията са паднали с около 70% миналата година. Сривът на пътуванията на дълги разстояния оказа по-силно въздействие върху групата, отколкото за други големи туроператори. Различни средни компании, включително специалистът по круизи Phoenix Reisen и швейцарската Hotelplan Group, също отчитат спад на приходите с около 65% през миналата година.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.