fbpx

Шефът на Ryanair даде прогноза за пътуванията в Европа и цените на билетите

Цените на самолетните билети ще паднат и няма да се върнат към нормалното си състояние най-малко до 2023 г. – такава прогноза представи ръководителят на нискотарифната авиокомпания Ryanair, Майкъл О’Лири.

„През следващите 12 месеца туристите ще виждат по-ниски цени на самолетни билети, особено на Ryanair, тъй като ние стимулираме пазара и го пускаме отново в движение“, каза той. Според него ниските цени за следващата година или две са “единственият начин туризмът да се възстанови”. В същото време въздушните превозвачи и други туристически субекти също ще трябва да намалят разходите и заплатите. Най-вероятно до 2022 или 2023 г. цените на билетите ще се върнат на нива, които са били преди пандемията, добави той.

Цялата туристическа индустрия намалява цените по подобен начин, добави още шефът на Ryanair. “Испанските хотелиери и португалските курорти вече предлагат историческo ниски цени за семейства през юли и август”, каза той. Според него пътуването в Европа никога не е било по-евтино от сега.

Според прогнозите около 4,5 милиона пътници ще летят през юли, което е около 40% от нормалното ниво на обслужване. Вероятно през август този показател ще се увеличи до 5,5–6 милиона, след което ще достигне нормалното си ниво в по-спокоен зимен период, а пред-пандемичното ниво ще бъде достигнато не по-рано от следващата година.

Освен това, според О’ Лири: „Резервациите през първата ни седмица на работа през юли бяха много големи. Август изглежда достатъчно силен.” Той също така подчерта, че британците са мотивирани да прекарват ваканциите в чужбина и ще продължат да пътуват, когато ограниченията бъдат премахнати.

В същото време авиокомпаниите увеличиха честотата на полетите, за да излязат бързо от икономическата криза, причинена от коронавируса. Така Ryanair изпълнява повече от хиляда полета на ден и ще възстанови почти 90% от своята маршрутна мрежа в близко бъдеще. Честотите обаче са по-ниски от обикновено и само 40% от нормалната пропускателна способност на оператора през юли е в сила.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]