fbpx

Шефът на Jet2: Време е хотелите да преразгледат ексклузивните договори с туроператори

Хотелиерите може да се погрижат да отхвърлят исканията на туроператорите за ексклузивитет, вследствие на кризата с коронавируса, казва шефът на Jet2holidays. Стив Хипи, който посочи, че Jet2 не иска ексклузивитет при сключване на договори с хотелските партньори, заяви, че засилената конкуренция ще намали цените и ще повиши качеството на продукта.

Той каза, че хотелиерите вече ще се “замислят два пъти”, преди да позволят на туроператорите да „присвоят“ обекта им с ексклузивен договор, обещавайки да запълнят стаите, след като са били изоставени по време на пандемията. Стратегията на Jet2 никога не е била ексклузивитет, каза Хипи, който добави, че “няма нищо против конкуренцията”.

Той каза, че някои хотелиери, особено онези, които са се ребрандирали, за да станат концептуален хотел за своите туроператорски партньори, ще бъдат „много изнервени“ от сключването на подобни сделки в бъдеще.

Запитан дали пандемията ще промени отношенията между туроператорите и хотелиерите, той каза, че „разочарованите хотелиери“, които са останали изоставени, ще „разгледат как са били третирани от партньорите си“.

„Ние не се страхуваме от нашите конкуренти“, добави директора на Jet2. „Не се опитваме да ги спрем да се включват в битката. Ние сме на ринга и ги чакаме.”

Запитан за повторното стартиране на бившия съперник Thomas Cook като онлайн туристически агент, Хипи каза, че това е “поредната операция на пазара”, но изключи продажбата на Jet2holidays чрез платформата.

„Не съм сигурен за марката Thomas Cook и дали хората автоматично ще бъдат привлечени към нея, само защото бранда е стар и името е разпознаваемо. Лично аз не мисля, че е задължително да успее само, защото това е стара марка. Нито една марка няма право да съществува вечно. Компаниите си идват и отиват. Може да е на 160 години, но понякога те просто си отиват.”

Източник: Travelweekly

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]