fbpx

Шеф на Anex Tour: Без руски туристи до септември

От 20 май Турция отваря границите за чуждестранни граждани, които идват за лечение. Според съобщенията на турските медии, в южната страна очакват туристи в хотелите от юни, а руснаци – от юли.

Според топ мениджърите на руските туристически компании прогнозите изглеждат прекалено оптимистични. Научихме какво мисли за това туристическата индустрия в Турция и публикуваме ключови фрази от интервю, което председателят на съвета на директорите на ANEX Tourism Group Нешет Кочкар даде на турския YouTube канал “Туризъм днес”.

Икономическата ситуация в Русия е подобна на турската. А именно, образувал се е валутен дефицит. И за да ограничи отлива на ресурси, Русия ще се насочи към ограничаване на туризма в чужбина. Ето защо, оценявайки ситуацията с увеличаването на заразените от Covid-19 и увеличаването на смъртността, през последната седмица разбрах, че Русия няма да пусне туристите си преди септември.”

Нешет Кочкар обаче не изключи, че чартърните програми за Турция могат да започнат на 1 август, но това е само един от сценариите.

„Що се отнася до сертифицирането на хотели, честно казано не съм се задълбочил, защото не вярвам, че това ще помогне. 85% от хотелите нямат такива територии за достатъчна социална дистанция и например и нещата ще останат без подходящия контрол, описан в правилата за сертифициране.”

Относно разстоянието в самолетите, Нешет Кочар заяви, че не очаква такива изисквания: “Всеки ще седи, както обикновено, просто трябва да носи маски и, ако желае, допълнително защитно оборудване.” По отношение на новите правила на летищата, Нешет Кочар също уверено казва: „Не се страхувайте от опашки и закъснения във връзка с тестовете за коронавирус. Системата ще бъде отстранена от грешки и опростена колкото е възможно повече.“

Важно е, че поради късния старт на туристическия сезон Нешет Кочкар прогнозира повече туристи през зимата в сравнение с предишни години. Не всички хотели обаче ще могат да приемат туристи. “ANEX притежава 22 хотела, само 4 ще бъдат отворени този сезон. И ако сезонът започне по-късно от юли, много хотелиери няма да отворят места за настаняване, които не са проектирани да работят през зимата, например, те нямат закрити отопляеми басейни.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]