fbpx

Schauinsland ще предлага почивки според “новото нормално” през 2021 година

Германският туроператор Schauinsland-Reisen ще предлага повече места за настаняване тип self-catering (без включено изхранване и с кухненско оборудване в стаите) през лятото на 2021 г., за да отговори на променящите се желания на клиентите, тъй като има за цел да се възстанови от драматичния срив на продажбите тази година. Това заявиха от fvw в материал, посветен на туристическата компания.

Компанията очаква оборотът през финансовата година, приключваща на 31 октомври, да спадне с 63% до 511 милиона евро, докато броят на клиентите вероятно ще намалее с 68% до 529 000. През 2018/19 г. компанията е имала оборот от 1,4 милиарда евро и 1,6 милиона гости, като е реализирала печалба от 51 милиона евро.

Но въпреки драматичния спад през тази година, Schauinsland подчерта, че остават финансово стабилни и следователно могат да се справят добре с въздействието на пандемията Covid-19. В резултатите от миналата година компанията заяви, че „голяма част“ от нейния собствен капитал от 230 милиона евро е на разположение под формата на парични резерви. Собственикът Джералд Каснер не е направил никакви прогнози за предстоящата бизнес година и призна, че зимният сезон ще бъде “предизвикателен”, тъй като много важни дестинации не могат да бъдат посетени, поради предупрежденията за пътуване.

В програмата си за лято 2021 г. Schauinsland предлага на клиентите повече пространство и поверителност под формата на self-catering настаняване и по-лесни за резервиране евтини частни трансфери между летищата и хотелите.

Туроператорът заяви, че пандемията е довела до „бум“ в търсенето на „независимо настаняване“ и иска да покаже на клиентите, че апартаментите на самообслужване се предлагат не само в съседни държави, но и в дестинации като Испания, Гърция, Египет и Турция.

„В тези предизвикателни времена искаме да улесним клиентите да търсят тази форма на ваканционно настаняване и затова обединяваме различни дестинации в една брошура“, обясни директор туризъм в компанията, Андреас Рютгерс.

Schauinsland заяви, че цените ще бъдат стабилни за лятото на 2021 г., с големи отстъпки за ранни резервации до 40%, които ще продължат до следващия януари или дори до март. Туроператорът също е разширил портфолиото си с над 100 хотела, които преди са били достъпни само чрез други компании.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]