fbpx

Само две страни от ЕС изразиха готовност да приемат туристи от Русия

Хърватия и Малта изразиха готовност да приемат туристи от Русия, съобщават от АТОР, руската асоциация на туроператорите, позовавайки се на източник в една от европейските дипломатически мисии. Както отбелязват в асоциацията, поради ситуацията с честотата на заразяване с COVID-19, други държави от ЕС са решили да не отварят граници за руските пътници поне до втората половина на август.

Освен това, според АТОР, тази позиция е заета от страни, за които трансграничният туризъм с Русия е икономически важен: например границата с Финландия ще остане затворена до 25 август, а с Естония – до септември.

Поради пандемията Русия прекрати редовни и чартърни полети в чужбина от 27 март. Изключение направиха само полетите, които прибират руснаците обратно у дома, както и товарни, пощенски и някои други полети.

Миналата седмица стана ясно, че международните полети от Русия ще се възобновят на 1 август. Засега руснацит могат да посетят само Великобритания, Турция и Танзания, но с течение на времето списъкът ще се разшири. Властите многократно подчертават, че възнамеряват да вземат решения въз основа на епидемиологичната ситуация и на принципа на реципрочност.

В същото време всички, пристигащи в Обединеното кралство от Русия, независимо от гражданството, са длъжни да се самоизолират за две седмици. При пристигане в Турция пък на руските туристи само ще бъде мерена температурата, няма да има нужда да предоставят сертификат за отрицателен PCR тест.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]