fbpx

Ryanair възстановява 40% от трафика си от 1 юли, обявиха част от мерките по време на полет

Ryanair планира да възстанови 40% от нормалния си полетен график или почти 1000 полета на ден от 1 юли, в опит да спаси летния туристически сезон в цяла Европа. Възобновяването на полетите зависи от ограниченията на правителствата в рамките на ЕС и въвеждане на ефективни мерки за обществено здраве на летищата.

Ryanair се надява да започне да лети от повечето от 80-те си бази в цяла Европа през юли, като тарифите започват от 19,99 евро в една посока.

Изпълнителният директор на компанията Еди Уилсън заяви: „Имаме около 6 седмици до 1 юли и в Ryanair смятаме, че това е най-практичната дата за възобновяване на нормалните графици на полетите, така че да можем да позволим на приятели и семейства да се събират отново и да дадем шанс на тези икономики, базирани на туризма като Испания, Португалия, Италия, Гърция, Франция и други, да възстановят това, което е останало от тазгодишния туристически сезон.“

Ryanair пусна на своя уебсайт видео, за да насърчи пътниците да спазват ефективно здравните мерки за ограничаване на вируса Covid-19. Те включват по-малко чекиран багаж, онлайн регистрация, изтегляне на билетите и използване на мобилното им приложение, както преминаване на температурни проверки на летищата и носене на маски.

Видеото на Ryanair

„Докато температурните проверки и маските са в основата на здравословното завръщане на полетите, социалното дистанциране на летищата и на борда на самолетите ще се насърчава там, където е възможно“, заявиха от авиокомпанията.

Кабинният екипаж на Ryanair ще носи маски и ще се предлага ограничени услуги по време на полет, като предварително опаковани закуски и напитки и плащане само с карта. На борда ще бъдат забранени и опашките пред тоалетните.

„Достъпът до тоалетната ще бъде предоставен пътниците при поискване“, казаха от авиокомпанията, която също така ще насърчава редовното миене на ръцете и използването на средства за дезинфекция на ръцете в терминалите на летището.

„След четири месеца е време Европа отново да лети, за да можем да обединим отново приятели и семейства, да позволим на хората да се върнат на работа и да рестартираме европейската туристическа индустрия, която осигурява толкова милиони работни места. Ryanair ще работи в тясно сътрудничество с органите на здравеопазването, за да гарантираме, че тези полети съответстват на мерките за ограничаване на разпространението на Covid-19.”, продължи директора на Ryanair.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]