fbpx

Ryanair възстановява 40% от трафика си от 1 юли, обявиха част от мерките по време на полет

Ryanair планира да възстанови 40% от нормалния си полетен график или почти 1000 полета на ден от 1 юли, в опит да спаси летния туристически сезон в цяла Европа. Възобновяването на полетите зависи от ограниченията на правителствата в рамките на ЕС и въвеждане на ефективни мерки за обществено здраве на летищата.

Ryanair се надява да започне да лети от повечето от 80-те си бази в цяла Европа през юли, като тарифите започват от 19,99 евро в една посока.

Изпълнителният директор на компанията Еди Уилсън заяви: „Имаме около 6 седмици до 1 юли и в Ryanair смятаме, че това е най-практичната дата за възобновяване на нормалните графици на полетите, така че да можем да позволим на приятели и семейства да се събират отново и да дадем шанс на тези икономики, базирани на туризма като Испания, Португалия, Италия, Гърция, Франция и други, да възстановят това, което е останало от тазгодишния туристически сезон.“

Ryanair пусна на своя уебсайт видео, за да насърчи пътниците да спазват ефективно здравните мерки за ограничаване на вируса Covid-19. Те включват по-малко чекиран багаж, онлайн регистрация, изтегляне на билетите и използване на мобилното им приложение, както преминаване на температурни проверки на летищата и носене на маски.

Видеото на Ryanair

„Докато температурните проверки и маските са в основата на здравословното завръщане на полетите, социалното дистанциране на летищата и на борда на самолетите ще се насърчава там, където е възможно“, заявиха от авиокомпанията.

Кабинният екипаж на Ryanair ще носи маски и ще се предлага ограничени услуги по време на полет, като предварително опаковани закуски и напитки и плащане само с карта. На борда ще бъдат забранени и опашките пред тоалетните.

„Достъпът до тоалетната ще бъде предоставен пътниците при поискване“, казаха от авиокомпанията, която също така ще насърчава редовното миене на ръцете и използването на средства за дезинфекция на ръцете в терминалите на летището.

„След четири месеца е време Европа отново да лети, за да можем да обединим отново приятели и семейства, да позволим на хората да се върнат на работа и да рестартираме европейската туристическа индустрия, която осигурява толкова милиони работни места. Ryanair ще работи в тясно сътрудничество с органите на здравеопазването, за да гарантираме, че тези полети съответстват на мерките за ограничаване на разпространението на Covid-19.“, продължи директора на Ryanair.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.