fbpx

Ryanair съкращава 20% от полетите си през октомври, обвини ЕС в лошо управление

Ryanair ще намали с още 20% полетите си, насрочени за октомври, обвинявайки правителствата на Ирландия и ЕС за „прекомерните и дефектни“ ограничения за пътуване.

Нискотарифната компания очаква да извърши 40% от полетите през октомври в сравнение със същия месец през 2019 г., което е спад от 50%. От Ryanair обаче се надяват, че самолетите ще летят пълни поне на 70%.

Бюджетният превозвач заяви, че намаляването на капацитета е необходимо поради честите промени в ограниченията за пътуване, кратките срокове, в които ги обявяват и политиките, въведени от правителствата на ЕС, които са засегнали желанието на клиентите да направят бъдещи резервации.

„Въпреки че все още е твърде рано да се вземат окончателни решения по зимния ни график от ноември до март, ако настоящите тенденции и лошото управление на правителствата на ЕС относно връщането на въздушните пътувания и нормалната икономическа дейност продължат, тогава може да се наложи допълнително съкращаване на капацитета през зимния период “, каза говорител на Ryanair.

Ryanair обвини ирландското правителство, че държи „Ирландия заключена като Северна Корея от 1 юли”.

Превозвачът направи сравнение с Италия и Германия, които отвориха отново границите си за всички пътуващи в ЕС, но имат по-ниски нива на случаи на коронавирус в сравнение с Ирландия. „Въздушното пътуване в рамките на ЕС не е проблемът и тези дефектни забрани за пътуване не са решение“, каза говорителят. Авиокомпанията призовава ЕС да въведе координиран подход към ограниченията за пътуване, при условие че броят на случаите на коронавирус в дадена държава остане под определен праг. Акциите на Ryanair паднаха с почти 5% след като обявиха, че намалят капацитета за следващия месец.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]