fbpx

Ryanair намаля броя на полетите си с 20% през септември и октомври

Ryanair обяви вчера (17.08) 20% намаление на броя на своите полети през септември и октомври, като се позова на спад в резервациите поради ново увеличение на случаите на коронавируса в Европа.

Ryanair беше планирал да изпълни 70% от капацитета си през септември, но няма друг избор освен да преразгледа броя на планираните полети, по-специално до Швеция, Франция и Испания, три държави, за които беше въведена задължителна 14 дневна самоизолация, наложена от британското правителство.

Компанията обясни, че това ще включва главно намаляване на честотите на полетите, а не пълното спиране на обслужването. „През последните две седмици, тъй като редица държави от ЕС затегнаха ограниченията, резервациите за пътуване, особено за бизнес пътуванията през септември и октомври, бяха отрицателно засегнати и трябва да намалим честотите, така че да приспособим капацитета си „, заяви говорител на компанията.

Пътниците, засегнати от отмяната на полетите им през септември, са били предупредени по електронна поща, а с тези, които имат билети за октомври компанията обеща да се свърже максимално скоро.

Ryanair също поиска от ирландското правителство да промени списъка си с държавите, на които налага карантина и да изключи по-специално Германия, след като случаите са по-малко на брой, отколкото в Ирландия. Това съобщение от Ryanair потвърждава, че възобновяването на въздушния трафик след месеци спиране, заради наложените ограничения, е по-бавно от очакваното, предвид все още много активната циркулация на вируса в Европа.

Източник: aviation24.be

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.