fbpx

Ryanair намаля броя на полетите си с 20% през септември и октомври

Ryanair обяви вчера (17.08) 20% намаление на броя на своите полети през септември и октомври, като се позова на спад в резервациите поради ново увеличение на случаите на коронавируса в Европа.

Ryanair беше планирал да изпълни 70% от капацитета си през септември, но няма друг избор освен да преразгледа броя на планираните полети, по-специално до Швеция, Франция и Испания, три държави, за които беше въведена задължителна 14 дневна самоизолация, наложена от британското правителство.

Компанията обясни, че това ще включва главно намаляване на честотите на полетите, а не пълното спиране на обслужването. „През последните две седмици, тъй като редица държави от ЕС затегнаха ограниченията, резервациите за пътуване, особено за бизнес пътуванията през септември и октомври, бяха отрицателно засегнати и трябва да намалим честотите, така че да приспособим капацитета си “, заяви говорител на компанията.

Пътниците, засегнати от отмяната на полетите им през септември, са били предупредени по електронна поща, а с тези, които имат билети за октомври компанията обеща да се свърже максимално скоро.

Ryanair също поиска от ирландското правителство да промени списъка си с държавите, на които налага карантина и да изключи по-специално Германия, след като случаите са по-малко на брой, отколкото в Ирландия. Това съобщение от Ryanair потвърждава, че възобновяването на въздушния трафик след месеци спиране, заради наложените ограничения, е по-бавно от очакваното, предвид все още много активната циркулация на вируса в Европа.

Източник: aviation24.be

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]