fbpx

Ryanair атакува плановете за карантина във Великобритания

Ryanair коментира предложената 14-дневна карантина, която следващата седмица да бъде въведена от властите на Обединеното кралство като „безполезна“. За да бъде карантината ефективна, входящите пътници, пристигащи в пристанища и летища, трябва да бъдат задържани на мястото на пристигане, заяви нискотарифният превозвач.

Правителството на Обединеното кралство предлага да се събират мобилни телефонни номера на входящите посетители, но след това да им се позволи да продължат пътуването си. Мерките трябва да влязат в сила от понеделник. Хотелиерският бизнес призова за преосмисляне, предупреждавайки, че ситуацията може да е икономически разрушаваща.

Говорител на Ryanair каза: „Тази карантина от 14 дни във Великобритания е неефективна, напълно безполезна и няма да има ефект върху британските пътници, които до голяма степен ще я игнорират. Във време, когато медицинската наука в цяла Европа, в страни като Португалия, Испания, Италия и Германия, премахна всички входящи ограничения за посетители, налагането на тази напълно “дефектна” карантина в Обединеното кралство е крайно безполезно и тотална загуба на време .”

Представителят на Ryanair продължи: “Повечето посетители на Обединеното кралство от Европа пристигат от страни с по-нисък процент заразени от Великобирания, което прави тази 14-дневна карантина не просто неефективна и безполезна, но и твърде ненавременна.“

Източник: Breakingtravelnews

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]