fbpx

Руското външно министерство: Не пътувайте в чужбина!

Руското външно министерство призова руските граждани да отложат всичките си пътувания в чужбина, които не са крайно наложителни, поради изключително неблагоприятния санитарен и епидемичен фон, причинен от пандемията на коронавируса.

Това заяви днес на брифинг официалният представител на руската дипломатическа служба Мария Захарова, съобщават от ТАСС.

“Поради изключително неблагоприятния санитарен и епидемичен фон в света, ние отново призоваваме нашите граждани да отложат незадължителните си пътувания в чужбина, ако е възможно за по-късно, когато ситуацията с коронавируса се стабилизира”, каза дипломатът.

“Рисковете, изпитани от много руснаци по време на първата вълна на пандемията, като невъзможността да се върнат в родината си за неопределено време, забавеното завръщане, карантините, блокадите в редица държави, градове, селища. За съжаление, всичко това е актуално и днес, дори по-силно от миналата пролет“, добави Захарова.

Дипломатът отбеляза, че в това отношение всички изказани преди това препоръки остават повече от релевантни.

Захарова добави, че епидемичната ситуация около редица чуждестранни курорти, традиционно популярни сред руските туристи, се развива в съответствие със световната тенденция, въпреки факта, че местните власти полагат много енергични усилия за контрол върху разпространението на коронавирус.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]