fbpx

Руският вътрешен пазар лидер в света по възстановяване на въздушния транспорт

Според Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) руският вътрешен пазар е единственият основен пазар, който напълно възстановява обема на трафика през август, изправарвайки множество държави в това отношение.

Тези данни се потвърждават от статистиката на Транспортната клирингова палата (TPK), според която в края на годината руските авиокомпании ще превозят 59 милиона пътници в цяла Русия – само с 14 милиона по-малко от 2019 година, а през следващата година те ще надминат нивото отпреди кризата.

Както съобщиха на 30 октомври от пресслужбата на авиокомпания Аерофлот, в резултат на възобновяването на полетите на вътрешния пазар през третото тримесечие, пътникопотокът на холдинга се е увеличил повече от четири пъти в сравнение с второто тримесечие.

„Постепенното възстановяване на обема на трафика, главно поради вътрешния пазар, като се вземат предвид всички оперативни и икономически трудности на авиацията, може да се счита за финансово ефективно. Първо, трафика на пътниците показа положителна динамика през тримесечието. На второ място, въпреки пазарните фактори, нивата на печалба за Аерофлот останаха на съпоставимо ниво с данните от предходната година”, каза Андрей Чиханчин, заместник генерален директор за търговия и финанси на ПАО Аерофлот.

Според експертите положителната статистика на Аерофлот се дължи до голяма степен на привилегированото му положение на пазара – единственият, който продължи да лети в международен план, когато границите бяха затворени, а също и първият, получил правото да изпълнява много полети след отварянето им.

Междувременно Александър Де Джуниак, изпълнителен директор на IATA коментира: „Четвъртото тримесечие на 2020 г. ще бъде предизвикателно и няма много признаци, че първата половина на 2021 г. ще бъде значително по-добра, стига границите да останат затворени или да останат карантините при пристигане. И не можем да намалим разходите достатъчно бързо, за да наваксаме свитите приходи”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]