fbpx

Руските туроператори с големи отстъпки, TezTour заяви, че има резервации за България

Несигурността с отварянето на границите и липсата на увереност в туристите, причинени от пандемията Covid-19, направиха свои корекции в промоциите за ранни резервации (early bookings), започнали през ноември 2020 г. Представители на големи руски туроператори заявиха пред Profi.Travel, че тази година една от основните задачи ще бъде възстановяването на доверието на туристите, че почивката им ще се проведе, както и да осигури най-удобните условия за резервация, които ще върнат туристическия бизнес към обичайния хоризонт на планиране.

Една от най-популярните мерки за стимулиране на търсенето днес са специалните оферти и отстъпки. Въпреки рязкото спадане на рублата спрямо долара, цените за ранните резервации останаха непроменени спрямо миналата година. Коментирайки перспективите на Беларус в Турция, най-популярната дестинация, която има най-големи шансове да посрещне руски туристи това лято, отколкото останалите, операторите признават, че дори успешният сезон през 2020 г. не осигурява голямо търсене за следващото лято.

TUI Русия отбеляза, че въпреки късния старт на летния сезон през 2020 г., той завършва с добри резултати и това вдъхновява редица хотелиери да повишат цените. Въпреки това, дори онези хотели, които предлагат много изгодни оферти, все още не получават осезаемо количество резервации.

„Ранните резервации са неактивни и дори липсват за някои дестинации, няма дълбочина на продажбите, това се дължи на факта, че повечето изходящи дестинации все още са затворени, а туристите също се страхуват от въвеждането на нови ограничителни мерки и предпочитат да правят резервации в последния момент“, признават от TUI.

Друг фактор, който подкопава доверието на туристите в ранните резервации, е, че мнозина, които са закупили промоционални почивки или екскурзии преди година, не са могли да се възползват от тях, признава пресслужбата на TEZ Tour. В същото време компанията вече отбелязва относително стабилно търсене и голяма дълбочина в дестанациите, въздушният трафик към, които вече се е възстановил до нивото преди кризата – това са Малдивите и Египет. Разбира се, все още не може да говорим за масово търсене, но дълбочината на резервациите достигат до пролетта на 2021 г. и дори има заявления за октомври.

„Очаква се най-популярната дестинация за идващото лято да бъде Турция, но има и резервации за други плажни държави – Гърция, Кипър, България и т.н.“, добавят от Tez Tour.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]