fbpx

Tez Tour и Anex Tour посочиха най-популярните дестинации това лято

“Сега продаваме турове от 10 юли. До тази дата международните полети са отменени поради несигурността на ситуацията. След това почивките са на разположение за резервация”, заяви представителка на Tez Tour.

От втората половина на лятото компанията запазва всички планове за летния сезон, както и всички полетни програми. Ще бъде оценена и епидемиологичната ситуация, обясни тя.

Най-популярните дестинации са Турция, Гърция, Кипър, Испания, България, отбелязаха от туристическата компания. “Тези страни са топ дестинациите през втората половина на лятото. На хората им липсва морето и слънцето”, казаха от Tez Tour.

Според туроператора “Anex Tour” сред най-популярните чуждестранни дестинации са също Турция, Испания, Кипър, Гърция и Тунис.

Избирайки дестинация, туристите отчитат и желанието на другите страни да приемат гости. Турция, Гърция, Кипър, България вече обявиха отваряне на граници за туристи. Няма официална информация за решението на Испания, но всички разбират, че руският пазар е много привлекателен, казват представители на туристическата индустрия.

Според вицепрезидента на Асоциацията на туроператорите на Русия Дмитрий Горин, международните пътувания, според предварителните прогнози, могат да се завърнат в края на третото тримесечие на 2020 г. Ако границите все още не са отворени преди датата на резервацията, туроператорите ще предложат на клиентите да прехвърлят пътуването на алтернативни бъдещи дати.

Интересното е, че руските граждани, които не могат да прехвърлят резервациите си от юни и началото на юли за по-късни дати, търсят алтернатива в страната, отбеляза представител на компанията Anex Tour. Например, това е Краснодарският край или Калининградската област. Хакасия също набира популярност. В тази посока туроператорът откри чартърна програма.

Източник: rg.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]