fbpx

Русия забранява международните полети до 1 август?

Федералната агенция за въздушен транспорт удължи забраната за влизане на чуждестранни граждани в Русия и спирането на международните полети до 1 август.

„До 23:59 местно време, 31.07.2020 г., има временно ограничение на влизането в Руската федерация на чуждестранни граждани и лица без гражданство“, твърди публикация, която бе потвърдена от правителството на Русия.

Все още обаче няма официално изявление за спирането на международните полети до 1 август. Представителят на Федералната агенция за въздушен транспорт отказа да коментира официалната кореспонденция.

Според експерти, регулаторът изпраща подобни телеграми всеки месец от момента на карантината, като те не само ограничават влизането в Русия, но и излизането от страната. Веднага след като бъде взето решение за откриване на международни комуникации, авиокомпаниите и летищата ще получат ново съобщение от Федералната агенция за въздушен транспорт.

По-рано се предполагаше, че въздушният трафик между страните може да бъде открит на 15 юли, след като Турция по-специално поиска това. На 26 юни министърът на транспорта Евгений Дитрих обяви, че светът няма да бъде отворен за руснаците, преди „ние ще бъдем убедени, че въздушният транспорт в страната е безопасен“.

„Мисля, че все още не сме готови за това“, добави шефът на Министерството на транспорта. В края на месец юни той заяви: “Преждевременно е да се назначават всякакви дати за възобновяване на международния въздушен трафик като цяло или с отделни държави.”

В същото време той по-късно призна, че полетите до страните от ОНД ще бъдат разрешени по-рано, отколкото до страни извън ОНД, и той отново не посочи конкретни дати.

Още през миналата седмица туроператорите започнаха да отменят резервации за хотели и полети през юли, така че удължаването на забраната за пътувания едва ли е изненадала някой.

Източник: www.rbc.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]