fbpx

Русия забранява международните полети до 1 август?

Федералната агенция за въздушен транспорт удължи забраната за влизане на чуждестранни граждани в Русия и спирането на международните полети до 1 август.

„До 23:59 местно време, 31.07.2020 г., има временно ограничение на влизането в Руската федерация на чуждестранни граждани и лица без гражданство“, твърди публикация, която бе потвърдена от правителството на Русия.

Все още обаче няма официално изявление за спирането на международните полети до 1 август. Представителят на Федералната агенция за въздушен транспорт отказа да коментира официалната кореспонденция.

Според експерти, регулаторът изпраща подобни телеграми всеки месец от момента на карантината, като те не само ограничават влизането в Русия, но и излизането от страната. Веднага след като бъде взето решение за откриване на международни комуникации, авиокомпаниите и летищата ще получат ново съобщение от Федералната агенция за въздушен транспорт.

По-рано се предполагаше, че въздушният трафик между страните може да бъде открит на 15 юли, след като Турция по-специално поиска това. На 26 юни министърът на транспорта Евгений Дитрих обяви, че светът няма да бъде отворен за руснаците, преди „ние ще бъдем убедени, че въздушният транспорт в страната е безопасен“.

„Мисля, че все още не сме готови за това“, добави шефът на Министерството на транспорта. В края на месец юни той заяви: “Преждевременно е да се назначават всякакви дати за възобновяване на международния въздушен трафик като цяло или с отделни държави.”

В същото време той по-късно призна, че полетите до страните от ОНД ще бъдат разрешени по-рано, отколкото до страни извън ОНД, и той отново не посочи конкретни дати.

Още през миналата седмица туроператорите започнаха да отменят резервации за хотели и полети през юли, така че удължаването на забраната за пътувания едва ли е изненадала някой.

Източник: www.rbc.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.