fbpx

Русия възобновява въздушното пътуване с 9 страни в ЕС?

Няколко от големите руски медии обявиха, че разполагат с документ „ Списък на чужди държави за възобновяване на въздушното пътуване“, подписан от държавния секретар – заместник-началник на Роспотребнадзор Михаил Орлов. Писмото е с дата 8 юли 2020 г.

Той съобщава, че Роспотребнадзор (Федерална служба за надзор на защитата на правата на потребителите и човешкото благополучие) е оценил епидемиологичната ситуация в съответствие с критериите, посочени в писмото.

Девет държави от Европейския съюз отговарят изцяло на трите критерия: Великобритания, Унгария, Германия, Дания, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Финландия.

Останалите 4 страни са Китай, Виетнам, Монголия и Шри-Ланка.

Медията www.rbc.ru съобщи, че списъкът с държавите, към които ведомството предлага да възобнови комуникацията е потвърден от два надеждни източника – основна авиокомпания и голяма туроператорска фирма. Автентичността на писмото на Орлов бе потвърдена и от служител на едно от съответните ведомства.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова заяви пред www.rbc.ru, че министерството, заедно с Роспотребнадзор и Росавиация, продължава да работи по списък на държавите, с които е възможно възобновяване на въздушния трафик на първи етап и ще бъде представен на правителството по-късно.

Интересно е, че в прогнозният за момента списък не фигурират основни туристически дестинации за руските граждани, като Турция, Испания, Гърция, България и Египет.

Докато все още обсъждането за откриване не международния въздушен транспорт е в начална фаза, търсенето на почивки за вътрешен туризъм в Русия се увеличава с огромни темпове през последните седмици.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.