fbpx

Русия възобновява въздушното пътуване с 9 страни в ЕС?

Няколко от големите руски медии обявиха, че разполагат с документ „ Списък на чужди държави за възобновяване на въздушното пътуване“, подписан от държавния секретар – заместник-началник на Роспотребнадзор Михаил Орлов. Писмото е с дата 8 юли 2020 г.

Той съобщава, че Роспотребнадзор (Федерална служба за надзор на защитата на правата на потребителите и човешкото благополучие) е оценил епидемиологичната ситуация в съответствие с критериите, посочени в писмото.

Девет държави от Европейския съюз отговарят изцяло на трите критерия: Великобритания, Унгария, Германия, Дания, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Финландия.

Останалите 4 страни са Китай, Виетнам, Монголия и Шри-Ланка.

Медията www.rbc.ru съобщи, че списъкът с държавите, към които ведомството предлага да възобнови комуникацията е потвърден от два надеждни източника – основна авиокомпания и голяма туроператорска фирма. Автентичността на писмото на Орлов бе потвърдена и от служител на едно от съответните ведомства.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова заяви пред www.rbc.ru, че министерството, заедно с Роспотребнадзор и Росавиация, продължава да работи по списък на държавите, с които е възможно възобновяване на въздушния трафик на първи етап и ще бъде представен на правителството по-късно.

Интересно е, че в прогнозният за момента списък не фигурират основни туристически дестинации за руските граждани, като Турция, Испания, Гърция, България и Египет.

Докато все още обсъждането за откриване не международния въздушен транспорт е в начална фаза, търсенето на почивки за вътрешен туризъм в Русия се увеличава с огромни темпове през последните седмици.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]