fbpx

Русия възобновява полетите до България на 28 юни

От 28 юни въздушният трафик между Русия и осем основни туристически дестинации ще бъде възобновен. Списъка включва- Кипър, България, както и САЩ, Белгия, Йордания, Ирландия, Италия и Северна Македония. Решението е взето от централата на Руската федерация, пише РИА Новости с позоваване на изявлението на вицепремиера Татяна Голикова.

„Предложено е да се възобнови авиационната комуникация с Република България по маршрутите Москва – София, Москва – Варна, Москва – Бургас, както и с тези градове на територията на Република България от отделни летища с международно значение, разположени на територията на Руската федерация”, заяви вицепремиерът Голикова на брифинг тази вечер.

„Както казах, предполагаме, че възобновяването на полетите и увеличаването на въздушния трафик ще настъпи от 28 юни 2021 г. Понастоящем упълномощените органи на властта на Руската федерация са инструктирани да подготвят необходимите документи за организиране на тази работа“, добави вицепремиера. „Въпреки това бих искала да напомня на нашите граждани, че всяка държава има своя собствена процедура за допускане на територията й, следователно, когато решавате да посетите чужда държава, трябва да се ръководите от правилата, които са установени там“.

Междувременно Русия обяви, че подновява и полетите до Турция на 22 юни. Резултатите от инспекцията, завършена днес в Турция от страна на руските органи, бяха признати за задоволителни. Според Голикова делегацията е прегледала летището, проучила е алгоритмите за откриване на пътници с висока температура и организирането на PCR тестове и условията на хоспитализация.

„Важно е да се отбележи, че персоналът е ваксиниран. Нивото на ваксинация според изявленията на турските власти в хотелите е от 60% до 90%. В хотелите ежемесечно се извършва лабораторен контрол на водата в басейните, морската вода, хранителните продукти и дезинфекцията. Маски и дезинфектанти се предлагат на обществени места и в транспорта“, коментира Голикова.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]