fbpx

Русия възобновява международните полети на 1 август

Русия ще започне международни полети от летищата на Москва, Московска област, Санкт Петербург и Ростов на Дон от 1 август, заяви премиерът Михаил Мишустин. Преговорите за възобновяване на полетите започнаха в средата на юли.

„От 1 август в експлоатация с цел международни полети влизат летищата на Москва, Московска област, Санкт Петербург и Ростов на Дон. Това решение ще ни позволи също така да ускорим връщането на граждани от чужбина“, заяви Мишустин в ефира на „Русия 24″.

Гражданите, пристигащи в Русия, ще трябва да имат отрицателен тест за коронавирус, който да е направен не по-късно от 72 часа преди пристигането в страната, подчерта вицепремиерът. Списъкът на държавите ще се актуализира на всеки две седмици.

Засега само полети до Великобритания, Турция и Танзания ще бъдат възобновени от 1 август, каза вицепремиерът Татяна Голикова. Списъкът на държавите ще се актуализира на всеки две седмици. Тя оглавява оперативния щаб за борба с коронавируса. От 10 август полетите ще започнат не само до Истанбул и Анкара, но и до турските курорти – Анталия, Бодрум и Даламан.

Централата работи по разширяването на списъка на държавите за възобновяване на полетите, добави Голикова. „Сега имаме около 30 държави в списъка с дестинации“, заяви от своя страна транспортният министър Евгений Дитрих.

Русия прекрати всички международни полети от 27 март поради пандемията на коронавирус.

Източник: live.russia.tv/channel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.