fbpx

Русия възобновява международните полети на 1 август

Русия ще започне международни полети от летищата на Москва, Московска област, Санкт Петербург и Ростов на Дон от 1 август, заяви премиерът Михаил Мишустин. Преговорите за възобновяване на полетите започнаха в средата на юли.

“От 1 август в експлоатация с цел международни полети влизат летищата на Москва, Московска област, Санкт Петербург и Ростов на Дон. Това решение ще ни позволи също така да ускорим връщането на граждани от чужбина”, заяви Мишустин в ефира на “Русия 24″.

Гражданите, пристигащи в Русия, ще трябва да имат отрицателен тест за коронавирус, който да е направен не по-късно от 72 часа преди пристигането в страната, подчерта вицепремиерът. Списъкът на държавите ще се актуализира на всеки две седмици.

Засега само полети до Великобритания, Турция и Танзания ще бъдат възобновени от 1 август, каза вицепремиерът Татяна Голикова. Списъкът на държавите ще се актуализира на всеки две седмици. Тя оглавява оперативния щаб за борба с коронавируса. От 10 август полетите ще започнат не само до Истанбул и Анкара, но и до турските курорти – Анталия, Бодрум и Даламан.

Централата работи по разширяването на списъка на държавите за възобновяване на полетите, добави Голикова. “Сега имаме около 30 държави в списъка с дестинации”, заяви от своя страна транспортният министър Евгений Дитрих.

Русия прекрати всички международни полети от 27 март поради пандемията на коронавирус.

Източник: live.russia.tv/channel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]