fbpx

Русия със златен шанс за вътрешния си туризъм?

През последните няколко седмици в Русия се изписаха множество материали в различни медии, имаше безброй изявления на политици и водещи фигури в туристическия бранш. Основните теми са две: ще летят ли това лято руснаците до любимите си туристически дестинации и това ли е златния шанс за вътрешния туризъм на Русия?

Мненията са много, но по-голяма част от тях се обединяват около мнението, че руснаците няма да имат възможност да пътуват поне до началото на есента.

„Най-вероятно през следващите 5 до 10 години няма да имаме друга подобна възможност да развиваме вътрешния туризъм на Русия по такъв начин, че да стане наистина популярен и по никакъв начин да не отстъпва на международния“, заяви Наталия Осипова, съветник на Федералната агенция по туризъм .

Според нея „успехът на този процес до голяма степен зависи от координираните действия на туроператорите, местните и регионалните власти.“

Стартирането на 10 нови маршрута за вътрешен туризъм, обяви днес вицепремиера Дмитрий Чернишенко и това се очаква да бъде тласък за цялата индустрия.

Междувременно няма тенденции в ръста на цените на руските турове през лятото за традиционно популярни дестинации, съобщиха от пресслужбата на Федералната агенция по туризъм. По-рано вицепрезидентът на Асоциацията на туроператорите на Русия (ATOR) Александър Курносов заяви за възможно повишаване на цената на почивките в Русия с 30% поради увеличеното търсене на вътрешен туризъм.

За значително повишаване на цената трябва да има бързи търсения и недостиг на места в хотели, но нито едното, нито другото не се наблюдава, коментира Сергей Толчин, изпълнителен директор на „Интурист“. Туроператорът „TUI Русия“ също не потвърждава увеличението на цените: хотелиерите поддържат цените на нивото от предходната година.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.