fbpx

Русия със златен шанс за вътрешния си туризъм?

През последните няколко седмици в Русия се изписаха множество материали в различни медии, имаше безброй изявления на политици и водещи фигури в туристическия бранш. Основните теми са две: ще летят ли това лято руснаците до любимите си туристически дестинации и това ли е златния шанс за вътрешния туризъм на Русия?

Мненията са много, но по-голяма част от тях се обединяват около мнението, че руснаците няма да имат възможност да пътуват поне до началото на есента.

„Най-вероятно през следващите 5 до 10 години няма да имаме друга подобна възможност да развиваме вътрешния туризъм на Русия по такъв начин, че да стане наистина популярен и по никакъв начин да не отстъпва на международния“, заяви Наталия Осипова, съветник на Федералната агенция по туризъм .

Според нея “успехът на този процес до голяма степен зависи от координираните действия на туроператорите, местните и регионалните власти.”

Стартирането на 10 нови маршрута за вътрешен туризъм, обяви днес вицепремиера Дмитрий Чернишенко и това се очаква да бъде тласък за цялата индустрия.

Междувременно няма тенденции в ръста на цените на руските турове през лятото за традиционно популярни дестинации, съобщиха от пресслужбата на Федералната агенция по туризъм. По-рано вицепрезидентът на Асоциацията на туроператорите на Русия (ATOR) Александър Курносов заяви за възможно повишаване на цената на почивките в Русия с 30% поради увеличеното търсене на вътрешен туризъм.

За значително повишаване на цената трябва да има бързи търсения и недостиг на места в хотели, но нито едното, нито другото не се наблюдава, коментира Сергей Толчин, изпълнителен директор на „Интурист“. Туроператорът “TUI Русия” също не потвърждава увеличението на цените: хотелиерите поддържат цените на нивото от предходната година.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]