fbpx

Русия отмени карантината за връщащи се от чужбина, очаква се решение за начало на международния туризъм

В Русия беше отменена задължителната 14-дневна карантина за граждани, които се връщат от чужбина.

Това съобщиха вчера във всички водещи медии в Русия във връзка с решението на Роспотребнадзор. Според новите правила чужденците, пристигащи в страната, трябва да имат със себе си резултат от коронавирусен тест или да го направят в рамките на три дни от пристигането. Руснаците също трябва да преминат процедура за тестване в рамките на три дни след пристигане в страната. Отбелязва се, че решението влиза в сила на 15 юли.

По-рано необходимостта от преминаване на тестове за коронавирус при пристигането в Русия бе съобщена от вицепремиера Татяна Голикова. Тя отбеляза, че руснаците, завърнали се от чужбина след откриването на международното авиосъобщение, могат да преминат теста веднага след пристигането си.

Тогава Голикова заяви, че процесът на премахване на ограниченията и възобновяване на международните въздушни връзки в Русия ще започне на 15 юли. От този ден авиационните власти на страната ще преговарят с други държави за възстановяване на трафика.

Ден по-рано източник на Интерфакс съобщи, че Министерството на външните работи, Роспотребнадзор и Федералната агенция за въздушен транспорт са подготвили списък на страните, в които първоначално се планира да стартират полети от Русия. Според източника списъкът включва Обединеното кралство, Германия, Унгария, Италия, Дания, Холандия, Норвегия, Финландия, Полша, както и Китай, Виетнам, Шри Ланка и Монголия.

Русия спря редовни и чартърни полети с други държави на 27 март поради пандемията на коронавирус. Изключенията са полети, организирани за завръщането на руснаци от чужбина, и определени полети от името на правителството.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]