fbpx

Румънски туроператор: Български хотели наемат румънски персонал за сезон 2021

“Ако епидемиологичният контекст позволява, има възможност PCR тестът да бъде елиминиран до началото на летния туристически сезон. Няколко от най-добрите хотели в България възнамеряват да включват румънска храна и вече са наели персонал от Румъния.” Това каза Себастиан Константинеску, генерален мениджър на румънския туроператор Travel Planner.

България обяви, че ще открие туристическия сезон на 1 май и разкри мерките и условията за работа на хотелите по време на пандемия. След като Гърция обяви откриването на сезона и стана ясно, че хотелите ще предоставят множество стимули, за да привлекат туристи, българите вече реагират, като предлагат безплатни нощувки. Все още не е официално, но се обсъждат 3-те възможности за влизане в страната: ваксина срещу COVID-19, отрицателен PCR тест, или с тест за антитела.

„Всички тези мерки са за безопасността на туристите. Българите знаят, че PCR тестът няма да даде положителни сигнали по отношение на търсенето. Ако епидемиологичният контекст позволява, има вероятност PCR тестът да бъде премахнат, както беше през лятото на 2020 г. Някои хотелиери вече започнаха да реагират, като предлагат стимули на туристите, които ще използват PCR тестове. Интересен пример е хотелската верига HVD, която предлага безплатна нощувка за резервации от минимум 6 нощувки за туристи, които докажат плащането на PCR тест. Вярваме, че други хотелиери ще последват примера и ще намерят интересни решения. Това, което е сигурно е, че румънците представляват много важен пазар за България.“, коментира Себастиан Константинеску, генерален мениджър на румънския туроператор Travel Planner.

За тази година консултантите на Travel Planner препоръчват най-добрите 4-5 звездни хотели на българското крайбрежие. Ако говорим за Великденските празници, те предлагат специфична програма, която включва безплатен достъп до СПА центъра (закрит басейн, фитнес зала, сауна), традиционни ястия (в някои случаи специално румънски) и набор от международни напитки.

Вече има няколко топ хотела, които възнамеряват да включват румънска храна и които са наели персонал от Румъния, най-вече за рецепция и ресторантите.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]