fbpx

RIU публикуваха ръководство за повторно отваряне на хотелите си

RIU Hotels & Resorts разработиха ръководство с инструкции за управление на повторното отваряне на своите хотели, след затварянето на всичките си места за настаняване поради кризата COVID-19. То бе публикувано на уебсайта на хотелската верига.

“Както знаете, обстоятелствата са такива, че през този период трябва да се предприемат изключителни хигиенни и дезинфекционни мерки, за да се гарантира максимална безопасност за вас и нашите служители.”, казват от испанската верига хотели на уебсайта си.

“Тези нови мерки могат да генерират съмнения относно наличието на някои услуги, действията, предприети от нашите служители и относно насоките, които трябва да следвате, когато ни посетите. RIU е създал това ръководство за инструкции, за да реши възможно най-много съмнения”, добавиха от RIU.

Ето и част от ръководството на RIU, което беше обявено на официалната им страница като обръщение към своите клиенти:

“Капацитетът е намален във всички наши хотели до максимум от 50% до 60%, освен ако няма по-ограничителни местни правила и са разработени подробни протоколи за служителите, които спокойно да се справят с ежедневните си задачи. Тези протоколи включват инструкции относно: пътуването им от вкъщи, пристигането и използването на съблекалните и зоните за служители, приемането на стоки, общата употреба на ръкавици и маски, осигуряването на дезинфектант гел във всички работни станции и общи части, увеличаване на честотата на почистване от всички общи зони и спазването на разстоянието за безопасност между колеги и гости.

“Следователно задачите за почистване и профилактика ще се извършват във всички хотелски зони. Клиентите няма да видят изпълнението на тези задачи, но искаме да знаете, че се изпълняват. Най-важната препоръка за вашата безопасност и за да се насладите на престоя си е да следвате указанията на персонала на хотела. Ще има и табели с информация за превантивни мерки и инструкции относно разстоянието, капацитета, опашките и пътеките за влизане или излизане. За ваше спокойствие служителите познават добре протоколите и ще бъдат на разположение, за да ви насочат по отношение на услугите, местата за сядане, графиците и друга важна информация. Моля, имайте предвид, че общият капацитет на хотела ще бъде ограничен, което ще ни позволи да спазваме протоколите за ограничаване на разстоянията.”

Какъв ще бъде престоят в RIU хотелите?

“На всички клиенти ще бъде направена проверка на температурата при пристигане, трябва да си дезинфекцират ръцете и ще бъдат осигурени маски. На рецепцията е инсталиран защитен екран и гостите ще се насърчават да използват мобилното приложение на RIU, което предоставя информация за хотелските услуги и работни времена. Времето за настаняване е удължено до 16:00ч., а времето напускане (check-out) е пренесено на 11:00ч., за да се даде време за новите протоколи за почистване и дезинфекция на стаята.”

“Информираме ви, че стаята ви ще бъде старателно почистена и дезинфекцирана. RIU прилага строг протокол за почистване от много години, в резултат на опита си във всякакви ситуации, включително други вирусни инфекции. Този протокол е създаден, за да се избегне кръстосано замърсяване и включва използването на три различни цветни кърпи за почистване на различните зони на помещението. Терасите, спалните и баните се почистват в този ред и с различни кърпи, които се сменят за всяка стая. Също така използваме тестван с ефективност вируциден спрей продукт за дезинфекция на помещенията преди всяко ново пристигане, а ежедневните задачи за почистване се фокусират върху дезинфекция на често докосвани точки като парапети, телефони, дистанционни управления, дръжки и други повърхности. Почистващият персонал носи ръкавици и маски, те дезинфекцират ръцете си преди всяка нова стая и е създаден екип, който е специализиран в почистване на помещения със заподозрени или потвърдени случаи на инфекция.”

“Разписанията за закуска, обяд и вечеря са удължени, за да се избегнат тъпли в най-натоварените часове. На входа служителите ни ще измерят вашата температура и ще ви помоли да дезинфекцирате ръцете си. Те ще ви предоставят и ръкавици и маска, ако нямате такива, тъй като те са задължителни за достъп и приближаване до бюфета. Служител ще ви отведе до вашата маса, на която ще има покривка за еднократна употреба, която е била предварително дезинфекцирана, както и столовете, които също ще бъдат поставени, за да спазват разстоянието за безопасност. Приборите за хранене вече не са на бюфета, а се поставят на масата в запечатани пликове, напитките ще бъдат сервирани на вашата маса. Подобрихме вентилацията на чист въздух във всички наши ресторанти, предлагаме повече прясно приготвени ястия и увеличихме броя на отделните ястия и еднодозови порции сосове, масло и йогурти.”

Пълното ръководство може да намери на сайта на RIU.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]