fbpx

RIU публикуваха ръководство за повторно отваряне на хотелите си

RIU Hotels & Resorts разработиха ръководство с инструкции за управление на повторното отваряне на своите хотели, след затварянето на всичките си места за настаняване поради кризата COVID-19. То бе публикувано на уебсайта на хотелската верига.

„Както знаете, обстоятелствата са такива, че през този период трябва да се предприемат изключителни хигиенни и дезинфекционни мерки, за да се гарантира максимална безопасност за вас и нашите служители.“, казват от испанската верига хотели на уебсайта си.

„Тези нови мерки могат да генерират съмнения относно наличието на някои услуги, действията, предприети от нашите служители и относно насоките, които трябва да следвате, когато ни посетите. RIU е създал това ръководство за инструкции, за да реши възможно най-много съмнения“, добавиха от RIU.

Ето и част от ръководството на RIU, което беше обявено на официалната им страница като обръщение към своите клиенти:

„Капацитетът е намален във всички наши хотели до максимум от 50% до 60%, освен ако няма по-ограничителни местни правила и са разработени подробни протоколи за служителите, които спокойно да се справят с ежедневните си задачи. Тези протоколи включват инструкции относно: пътуването им от вкъщи, пристигането и използването на съблекалните и зоните за служители, приемането на стоки, общата употреба на ръкавици и маски, осигуряването на дезинфектант гел във всички работни станции и общи части, увеличаване на честотата на почистване от всички общи зони и спазването на разстоянието за безопасност между колеги и гости.

„Следователно задачите за почистване и профилактика ще се извършват във всички хотелски зони. Клиентите няма да видят изпълнението на тези задачи, но искаме да знаете, че се изпълняват. Най-важната препоръка за вашата безопасност и за да се насладите на престоя си е да следвате указанията на персонала на хотела. Ще има и табели с информация за превантивни мерки и инструкции относно разстоянието, капацитета, опашките и пътеките за влизане или излизане. За ваше спокойствие служителите познават добре протоколите и ще бъдат на разположение, за да ви насочат по отношение на услугите, местата за сядане, графиците и друга важна информация. Моля, имайте предвид, че общият капацитет на хотела ще бъде ограничен, което ще ни позволи да спазваме протоколите за ограничаване на разстоянията.“

Какъв ще бъде престоят в RIU хотелите?

„На всички клиенти ще бъде направена проверка на температурата при пристигане, трябва да си дезинфекцират ръцете и ще бъдат осигурени маски. На рецепцията е инсталиран защитен екран и гостите ще се насърчават да използват мобилното приложение на RIU, което предоставя информация за хотелските услуги и работни времена. Времето за настаняване е удължено до 16:00ч., а времето напускане (check-out) е пренесено на 11:00ч., за да се даде време за новите протоколи за почистване и дезинфекция на стаята.“

„Информираме ви, че стаята ви ще бъде старателно почистена и дезинфекцирана. RIU прилага строг протокол за почистване от много години, в резултат на опита си във всякакви ситуации, включително други вирусни инфекции. Този протокол е създаден, за да се избегне кръстосано замърсяване и включва използването на три различни цветни кърпи за почистване на различните зони на помещението. Терасите, спалните и баните се почистват в този ред и с различни кърпи, които се сменят за всяка стая. Също така използваме тестван с ефективност вируциден спрей продукт за дезинфекция на помещенията преди всяко ново пристигане, а ежедневните задачи за почистване се фокусират върху дезинфекция на често докосвани точки като парапети, телефони, дистанционни управления, дръжки и други повърхности. Почистващият персонал носи ръкавици и маски, те дезинфекцират ръцете си преди всяка нова стая и е създаден екип, който е специализиран в почистване на помещения със заподозрени или потвърдени случаи на инфекция.“

„Разписанията за закуска, обяд и вечеря са удължени, за да се избегнат тъпли в най-натоварените часове. На входа служителите ни ще измерят вашата температура и ще ви помоли да дезинфекцирате ръцете си. Те ще ви предоставят и ръкавици и маска, ако нямате такива, тъй като те са задължителни за достъп и приближаване до бюфета. Служител ще ви отведе до вашата маса, на която ще има покривка за еднократна употреба, която е била предварително дезинфекцирана, както и столовете, които също ще бъдат поставени, за да спазват разстоянието за безопасност. Приборите за хранене вече не са на бюфета, а се поставят на масата в запечатани пликове, напитките ще бъдат сервирани на вашата маса. Подобрихме вентилацията на чист въздух във всички наши ресторанти, предлагаме повече прясно приготвени ястия и увеличихме броя на отделните ястия и еднодозови порции сосове, масло и йогурти.“

Пълното ръководство може да намери на сайта на RIU.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.