fbpx

RIU Hotels стартираха уникална програма за устойчив туризъм

RIU Hotels представи новия си уебсайт за корпоративната социална отговорност (CSR) и метода RIU (RIU Method), метод за социални иновации, който компанията използва, за да идентифицира и управлява въздействието, което нейната дейност има върху дестинациите, където хотелите й работят. Това дигитално пространство е в рамките на дългосрочна стратегия, която има за цел да постигне по-отговорен модел на гостоприемство за хората и околната среда в 20-те страни, където се намират 100-те RIU хотела.

Под лозунга „Бъди РИУотговорен“ (игра на думи- Be RIUsponsible) уебсайтът съдържа цялата информация за устойчивата самоличност на веригата, с изявления на нейните изпълнителни директори Кармен и Луис Риу, както и препоръки от самия екип, които са известни като „посланици на устойчивостта“. На страницата също така са изброени ангажиментите на компанията и членството в официални организации и органи, свързани с туризма и защитата на правата на човека, особено по отношение на защитата на децата.

Разделът RIU Method обяснява фазите на тази система на работа, която е уникална в сектора и която, за екипа по CSR (корпоративната социална отговорност) е ключов инструмент, който им помага да решат кои действия или проекти да предприемат във всяка държава, като винаги отчитат две приоритетни области : хора (деца и местна общност) и биологично разнообразие. Тази диагностична процедура е създадена през 2019 г. в партньорство с ESCP Business School. Това свързва социалните и екологичните инвестиции с оборота на всяка дестинация, за да се приложи критерии за пропорционалност. Например през 2019 г. този метод ръководи социална инвестиция от 1,2 милиона евро, а през 2020 г., дори при кризата с COVID-19 и временното затваряне на много от хотелите на компанията, 700 000 евро бяха инвестирани в социални и екологични проекти по света.

Партньори, сътрудници и организации с нестопанска цел, свързани с RIU Hotels, също имат собствено пространство на новата онлайн платформа, която включва информация и снимки на техните проекти, както и конкретни подробности за положителното въздействие, което са оказали върху обществото и околния свят.

Припомняме, че преди месец собственика на RIU, Луис Риу говори за настоящата ситуация в испанската верига и плановете за развитие. Риу акцентира, че въпреки кризата и многото затворени хотели, компанията продължава по план с проектите и строежите на нови комплекси. В разгара на пандемията през 2020 година борда на директорите на RIU взеха тежкото решение да затворят всички свои хотели по света. Към днешна дата половината от хотелите с марка RIU вече оперират.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]