fbpx

Революционно: Marriott създава лаборатория за проучвания и развитие в хотелския бизнес

Marriott International стартира Marriott Design Lab, за да ускори разработването и внедряването на нови технологии и продукти във веригата, което да осигури конкурентно предимство и да развие предлаганите услуги още повече.

Лабораторията ще бъде част от веригата като отдел за изследвания и разработки за всички аспекти на хотелската индустрия, от строителството до удобствата в стаите. Той ще включва партньорства, позволяващи на компаниите да тестват своите продукти в мрежата на Marriott International от приблизително 7800 места за настаняване и 30 бранда.

Старши вицепрезидент по глобален дизайн на Marriott International Джеф Ворис каза, че Design Lab е била в процес на разработка преди началото на пандемията, но Covid-19 допълнително мотивира компанията да задейства подразделението. „Marriott има дълга история на иновациите и това е заложено в нашата ДНК.“, каза Ворис. „Като компания искаме винаги да продължаваме да се развиваме и пандемията ни накара да ускорим това, за да сме сигурни, че сме ангажирани с клиентите, когато те не пътуват, и да им помогнем да ги настроим обратно към пътуване.

Marriott отдели приблизително 1000 квадратни метра пространство в новата си централа в Бетесда, Мериленд, за експериментиране на място, изграждане и тестване на нови технологии и продукти. Design Lab има задачата да се справи с краткосрочни, добре дефинирани проблеми като подобряване на чистотата и ефективността на хотелското домакинство, както и смели идеи, концепции и технологии.

Едно нещо, върху което работим, е начините да подобрим строителството, така че нещата да са по-ефективни, по-качествени и устойчиви.“, коментира Ворис. “Това е по-голям, дългосрочен проект.” Един от първите партньори за Design Lab е фирма Carrier за ОВК (Отопление, Вентилация, Климатизация). Marriott ще работи с Carrier, за да проучи възможности в модулното строителство наред с други идеи. Друг първоначален партньор е LG, който работи по оперативни решения с Marriott.

„С LG търсим да поемем опасни, мръсни или повтарящи се задачи и да намерим начини да свършим по-добра работа с тях.“, каза Ворис. Той завърши коментара с това, че Design Lab ще наблегне на „работенето заедно с най-умните партньори, които можем да намерим във външния свят, за да помогнем за развитието на индустрията“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]