fbpx

Реална вероятност TUI да анулират гарантираните си договори в цял свят (Очаквайте подробности)

Допълнение от 22:00 часа:

Financial Times потвърдиха нашата информация още същия ден, заради което написахме допълнителна статия като продължение на темата. Можете да прочетете новата статия тук.

Съществува реална вероятност до няколко дни TUI да обявят и да започнат анулиране на договорите си за гаранция с хотели в цял свят. Очаква се това да стане факт следващата седмица. Научихме за това едва днес от наш достоверен източник, като публична информация по темата все още няма.

Това е логична мярка, която следва да бъде наложена от TUI , като се имат в предвид несигурността на пътуващите и неясните за момента прогнози относно разпространението на вируса. Очаквавайте подробности по темата!

В същото време от TUI съобщават на официалната си страница, че наблюдават внимателно нещата и екипите им са в постоянен контакт със здравните власти и правителствени агенции по цял свят.

“Никога не бихме организирали ваканция, освен ако не е безопасно  и ако са приложени ограничения за пътуване до дестинацията, до която пътувате, бъдете сигурни, че ще ви предложим безплатна промяна на дестинацията или пълно възстановяване на сумата. В момента работим с нашата ваканционна програмата както обикновено и освен ако FCO (Foreign and Commonwealth Office- департамент на английския парламент) не излезе с друго изявление, ще продължим да го правим. Ако няма FCO ограничения, които да ви спират да пътувате, няма причина за отменяне на резервация.“, съветват от TUI своите клиенти.

Допълнение от 15:20

Също така, днес (12-ти март) цената на акциите на TUI отчете огромен спад от над 20%. За момента не знаем със сигурност, дали това е свързано конкретно с информацията, с която разполагаме, но със сигурност е част от по-големият тренд на спад в цените на компании от туризма и авиоиндустрията заради епидемията от коронавирус.

tui price drop Реална вероятност TUI да анулират гарантираните си договори в цял свят (Очаквайте подробности)

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.