fbpx

Radisson Hotels – Ренесанс на една от легендарните хотелски вериги

Придобита от втората по големина хотелска група в света Jin Jiang в началото на 2019 г., създадената през 1962 компания Radisson Hotel Group изживява своя Ренесанс. Всъщност желанието на китайската група е да утрои цялостното портфолио на новата си марка в дългосрочен план. Това започна през 2020 г. с откриването на 84 хотела в Азиатско-Тихоокеанския регион. Разширението в региона EMEA (Европа, Среден Изток, Африка) пък започна с 20 откривания на нови хотели през 2020 година, а за настоящата 2021 година са планирани нови 30 обекта.

Radisson Hotel Group бе продадена през август 2018 г. на Aplite Holdings AB, консорциум, ръководен от китайска държавна компания за хотелиерство Jin Jiang International. Според съобщението за пресата тогава Radisson Hotel Group са имали над 1400 хотела в експлоатация и в процес на разработка по това време.

Основните нови проекти на марката са Radisson RED Innsbruck в Австрия, Radisson RED Кьолн, Radisson Blu Resort Santorini в Гърция, Radisson Blu Sheffield в Обединеното кралство, Radisson Hotel & Convention Center Йоханесбург в Южна Африка и Radisson Residences Heidelberg в Германия.

2020 г. отбеляза и стартирането на Radisson Individuals, бранд, който позволява на местните или регионални вериги и независими хотели да принадлежат към глобалната платформа на Radisson, което им дава значително предимство и престиж. България също има представител, който е част от Radisson Individuals- хотел Империал в Пловдив.

Hotel Imperial Plovdiv, a member of Radisson Individuals разполага със 190 уютни и елегантно обзаведени стаи и апартаменти с гледка към собствената градина или към сърцето на града. На последния етаж на хотела с гледка към града се намира и The Whisky Library – най-изисканият уиски бар в Пловдив. С повече от 200 уискита, включително някои редки малцове и бутилки от лимитирани серии, бара разполагаме с най-богатата селекция от шотландско уиски измежду хотелите в България.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]